Modificări în Timpark: abonament de parcare „rezident” și pentru mașinile de serviciu

timpark4

Nici nu a intrat bine în vigoare, că noul regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei va fi modificat. Astfel, cei din primărie intenționează să ofere posibilitatea și celor care au mașini de serviciu de a achiziționa abonamentele de parcare „rezident”.

Noul regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei a devenit funcțional începând cu data de 1 aprilie. Printre principalele noutăți se numără eliminarea abonamentelor în centrul orașului și introducerea abonamentelor de parcare de tip „rezident”. Cele din urmă pot fi achiziționate de persoanele fizice care fac dovada că au domiciliul sau viză de flotant în Timișoara. Astfel, abonamentele rezident pot fi utilizate pentru parcarea în cartiere după ora 17.00, pe locurile special delimitate.

Însă cei din Primăria Timișoara doresc acum ca mai multe persoane să poată beneficia de astfel de abonamente de tip rezident, așa că au pregătit un proiect de hotărâre. Acesta prevede ca și cei care dețin mașini de serviciu să aibă posibilitatea de a cumpăra abonamente rezident.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Acest tip de abonament poate fi eliberat și în cazul autovehiculelor înmatriculate pe persoane juridice, caz în care abonamentul se va elibera pentru subzona unde persoana fizică solicitantă are adresa de domiciliu/reședință în actul de identitate, suplimentar urmând a se prezenta și o dovadă din partea proprietarului din care să rezulte dreptul persoanei fizice de a utiliza acel autovehicul. Acest tip de abonament se poate elibera pentru un singur autovehicul/persoană”, scrie în documentație.

Proiectul de hotărâre va fi supus votului Consiliului Local Timișoara în următoarea ședință.

banner 970 x 250