Piețe agroalimentare ca în marile oraşe

Printr-un proiect de hotărâre aprobat în ședința extraordinară a Consiliului Local Reșița, piețele agroalimentare vor beneficia de rulote și chioșcuri unde comercianții își vor vinde produsele.

Ideea amplasării de rulote, chioșcuri sau tonete moderne destinate producătorilor și cumpărătorilor din piețe face parte din programul reglementărilor urbanistice pentru modernizarea orașului și a apărut în urma unor intervenții din partea comercianților.

Am avut câteva solicitări din partea unor producători de a amplasa rulote moderne, rulote dotate cu aer condiționat, cu sisteme de iluminat, instalații frig, în piețele agroalimentare. Acestea vor fi amplasate în spații unde să nu ocupe locurile de parcare, să nu deranjeze trecătorii, însă există spații în cele două piețe din oraș unde s-ar preta amplasarea unor astfel de rulote moderne”, declară Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

Modelul acestor chioșcuri este preluat din orașele mari ale țării şi va fi primit cu bine de către reșițeni. „Am remarcat  cu toții, chiar și eu, în alte orașe mari, orașe pe care le respectăm, cum ar fi Sibiu, Brașov și chiar Timișoara, că în piețele agroalimentare se găsesc acest tip de rulote sau chioșcuri moderne și cred eu că ar fi binevenite și în piețele de la noi din oraș”, mai adaugă edilul-șef.

Regulamentul anterior nu permitea amplasarea unor rulote sau chioșcuri, fie ele vechi sau noi, însă acest proiect oferă posibilitatea comercianților să își deruleze afacerile în spații moderne. Aceste noi construcții provizorii vor putea fi amplasate atât în Piața Reșița Sud cât și în cea Reșița Nord și vor impune obținerea unor avize și autorizații, cât și asigurarea unor utilități și dotări, toate fiind responsabilitatea producătorilor.

banner 1000 x 100 hd