Modernizarea cartierului Fabric din Timișoara costă 30 milioane euro

Cartierul Fabric din Timisoara vedere aeriană

Modernizarea cartierului Fabric din Timișoara costă peste 30 de milioane de euro. Recent, a fost emisă autorizația de construire pentru acest proiect.

Dominic Fritz anunță că, în urmă cu câteva zile, a fost emisă autorizația de construire pentru lucrările de modernizare a cartierului Fabric.

2024 va fi anul în care cartierul Fabric primește o nouă viață. Începem să refacem și să transformăm 6 hectare de spațiu public, într-un ambițios proiect de regenerare urbană. În ultimele zile din 2023, am emis autorizația de construire pentru proiectul la care arhitecții au lucrat peste un an. Acum timișorenii din cartier încă se chinuie cu trotuare sparte, carosabil distrus și spații publice deteriorate, după decenii de nepăsare administrativă. Cu proiectul nostru, 4 pieţe şi 12 străzi din zona Traian vor intra în refacere. Cu spații pentru oameni, cu multe scuaruri, spaţii publice, verzi (plantăm 355 de copaci), pietonale şi pentru biciclete”, a afirmat primarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Potrivit edilului-șef, proiectul va costa peste 30 milioane de euro, acesta fiind finanțat și din fonduri europene.

„Ambiția mea e ca în acest an să găsim constructor și în mod etapizat să începem lucrările. Cartierele Timișoarei sunt bijuteriile ei. Investim în calitatea vieții acolo unde trăiesc timișorenii. De abia aștept noul Traian”, a adăugat Dominic Fritz.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/