Modernizarea căii ferate Caransebeș – Lugoj, supervizată cu 14 milioane de lei

cfr infrastructura

Modernizarea căii ferate Caransebeș – Lugoj va fi supervizată cu 14,3 milioane de lei. CFR Infrastructură anunță că s-a semnat contractul cu firma care va asigura aceste servicii.

CFR Infrastructură informează că a fost semnat contractul, în valoare de 14,3 milioane de lei, fără TVA, cu firma care va asigura serviciile de consultanță și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor pe calea ferată Caransebeș – Lugoj. Contractul a fost semnat între CFR și societatea TPF Inginerie SRL.

Calea ferată Caransebeș – Lugoj reprezintă lotul 1 al liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, obiectiv de investiții ce are finanțarea asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR).

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

În cadrul contractului, consultantul/supervizorul va coordona, va asigura consultanță și supervizare în cadrul celor două etape ale contractelor, respectiv proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare pe lotul 1. De asemenea, va urmări ca proiectul tehnic să fie elaborat conform regulamentelor legale în vigoare. Consultanța și supervizarea etapelor de proiectare și execuție lucrări se vor realiza pe secțiunea Caransebeș – Lugoj (lotul 1) de la km 474+925 la km 514+504, iar durata totală estimată a serviciilor prestate este de 103 luni”, a informat CFR Infrastructură.

La finalul lucrărilor de modernizare a lotului 1 Caransebeș – Lugoj, trenurile vor circula cu viteza maximă de 160 km/h.

banner maxagro