Modern, generos și confortabil. Elemente definitorii pentru locuința de vis a omului modern

Apartamente vechi, friguroase și neîncăpătoare sau o locuință modernă care oferă spații generoase, încăperi luminoase și finisaje de bun gust? Vremurile pe care le trăim nu ar trebui să mai permită astfel de comparații, mai ales atunci când se face referire la un complex rezidențial ultramodern și amplasat tocmai în centrul orașului.

Când vorbim despre confort, analizat din toate punctele de vedere, atenția se îndreaptă automat și asupra zonei termice, un aspect extrem de important la acest capitol. La prima vedere, principalul beneficiu al acestei soluții constă în ameliorarea aspectului general al locuinței, dar pe termen lung, eficiența se dovedește a fi motivul cel mai important pentru care ea merită aleasă.

Așezate sub podea, între materialul pardoselii și șapă, elementele acestui sistem de încălzire oferă un efect surprinzător la primele utilizări, prin senzația reconfortantă a căldurii ce se ridică de la sol, pentru a cuprinde întreaga incintă. City Center bifează cu brio și acest punct din lunga listă a avantajelor de care se vor bucura noii proprietari. Dincolo de aspectul îmbunătățit, o locuință în care se montează un sistem de încălzire în pardoseală are de beneficiat în multe moduri de pe urma acesteia.

leader board 728 x 90 px

Avantajele încălzirii în pardoseală

Unul dintre avantajele sistemului de încălzire în pardoseală, pe care utilizatorul îl va resimți imediat, este confortul sporit. Veți observa o nouă senzație atunci când veți merge desculț prin casă fără a avea problema gresiei reci. Deloc de omis este și faptul că acest sistem de încălzire are o durată de viață mare, ceea ce va duce la investiții mai mici față de un sistem de încălzire clasic.

Totodată, un sistem de încălzire în pardoseală are o eficiență mult mai bună și păstrează căldura mai mult timp în locuință. Aceasta se datorează faptului că pardoseala reține căldura în partea inferioară a camerei, spre deosebire de sistemele convenționale care împing aerul în partea superioară, ridicând căldura. Astfel se explică faptul că utilizatorii preferă să regleze o temperatură mai mică atunci când folosesc încălzire în pardoseală, deoarece senzația de confort este sporită. Prin urmare, sistemul de încălzire în pardoseală pentru acasă duce astfel la economii semnificative.

Un alt avantaj al căldurii în pardoseală este acela că designul locuinței va avea de câștigat. Se va câștiga mai mult spațiu pentru a mobila camera cu elemente de decor deosebite. Deoarece sistemul nu este vizibil, nu există țevi la vedere, se vor putea monta obiecte de mobilă exact lângă perete.

Cum funcționează?

Principiul de bază al funcționării este acela că pardoseala devine element radiant și astfel căldura se propagă de jos în sus pe o suprafață mai mare, spre deosebire de radiatoarele unui sistem clasic de încălzire, care deși fac un transfer direct de energie către aerul din încăpere sunt mai mici ca dimensiuni și pot necesita un timp mai mare pentru încălzirea încăperii. „Încălzirea prin pardoseală nu aduce disconfort pentru cei care pășesc pe suprafața pardoselii. Creșterea temperaturii pardoselii la contactul cu talpa piciorului va fi insesizabilă. Funcționarea sistemului de încălzire prin pardoseală este eficientă tocmai pentru că suprafața încălzită este mult mai mare decât cea încălzită de un calorifer. Asta se traduce prin faptul ca temperatura nu trebuie sa fie la fel de crescută pentru a crea același confort.”, spun profesioniștii de la City Center.

Încălzirea în pardoseală benefică și pentru sănătate

Încălzirea prin pardoseală are efecte benefice asupra corpului uman. În primul rând sistemul stimulează circulația sângelui la hipotensivi. De asemenea, un alt beneficiu este că nu produce alergii deoarece nu există o circulație a aerului în cameră, deci nici mișcare de praf sau mirosuri. În plus, reduce cantitatea de bacterii, ciuperci și acarieni de la nivelul pardoselii. O astfel de încălzire nu usucă aerul, fapt care oferă garanția sănătății pentru utilizatori. S-a dovedit că mersul desculț, direct pe podea, are beneficii majore asupra sănătății. Faptul că temperatura este perfectă va contribui la o circulație mai bună și un impact direct benefic asupra oaselor.

Alege #inspirat și bucură-te de confortul apartamentelor din City Center Reșița!

CITEȘTE ȘI: https:// CITY CENTER REȘIȚA – Jurnal de șantier #2, februarie 2021