Mocioalcă s-a sucit! Nu mai ține cont de vocea străzii și în sfârșit poate fi peste Frunzăverde!

explo 1000x200

Liderul PSD Caraș-Severin a admis ieri că e foarte posibil să fie noul președinte al Consiliului Județean, în ciuda faptului că, în luna ianuarie, declara clar și răspicat că va face loc tinerilor și că nu va candida la alegerile locale!

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a dezvăluit ieri planurile lui Ion Mocioalcă, pe care acesta din urmă ar fi dorit să le mai țină secrete o vreme. „Și Nelu (n.r. – Ion Mocioalcă), și John (n.r. – Ioan Crina) sunt foarte determinați să candideze și să câștige, unul Primăria Reșița, celălalt președinția Consiliului Județean”, a spus Neacșu. Afirmația liderului social-democrat venit de la București a luat prin surprindere în condițiile în care Mocioalcă, un om de cuvânt, afirmase că nu se va afla pe nicio listă electorală în 5 iunie. „Dacă societatea românească a cerut, în stradă, o altfel de politică și a primit-o, dacă țara vrea oameni tineri, tehnocrați și frumoși, atunci să respectăm decizia oamenilor. Haideți să vedem ce vor face noile figuri în administrația publică, să îi lăsăm să arate ce pot, astfel încât,până la alegerile generale să ne putem face o idee. În concluzie, vă spun clar și răspicat: nu voi candida la locale! Vom vedea, până la parlamentare, dacă partidul și electoratul mai au nevoie de noi, cei din vechea clasă politică. Dacă tinerii vor confirma, sunt gata să mă retrag din politică, să le fac lor mai mult loc”, declara Mocioalcă pentru Dcnews la începutul anului.

Și-a schimbat optica după numai două luni, chiar dacă și acum o recunoaște cu greu. „Nu sunt candidatul PSD la președinția Consiliului Județean, pentru că acest lucru nu s-a discutat la Consiliul Executiv Național. Cu certitudine vă pot spune că o să conduc lista de candidați ai PSD-ului, așa cum îi stă bine unui președinte. Nu pot să dau bir cu fugiții și să-mi las armata într-un moment greu. Decizia se va lua și în funcție de numărul de consilieri județeni pe care-i scoatem, de performanța noastră și de negocierile care vor avea loc la nivel național. Pentru că, probabil, vom negocia cu ALDE, vor dori și ei județe unde să aibă președinte. Vom negocia cu UNPR sau PMP sau nu știu cu ce partide intră în consiliile județene. În momentul de față eu nu sunt validat de nimeni, decât de colegii mei, cu care stau de vorbă și care au spus că nu pot să  nu conduc lista la Consiliul Județean. Lucru care mă onorează”, a explicat Mocioalcă.

Liderului PSD Caraș-Severin i s-a adus imediat aminte de cele declarate de el în ianuarie. A susținut că își menține ideea de a promova oameni tineri în continuare, numai că în cazul său este vorba despre un răspuns la chemarea electoratului și de o sarcină de partid. Secretarul general Neacșu nu lasă însă loc altor variante pentru șefia Consiliului Județean: „Ce a spus Nelu Mocioalcă este perfect adevărat. Este necesar, conform statutului nostru, ca fiecare candidatură de președinție, chiar dacă votul pe președinte de CJ va fi dat de consilierii județeni, să fie validată de Comitetul Executiv Național. Iar apropo de certitudini, cu certitudine că eu voi susține această candidatură!”

 

banner 970 x 250