Mobilizare uriașă în rândul timișorenilor pentru a ajuta Ucraina

refugiati ucraina

Oamenii cu suflet mare s-au mobilizat în număr uriaș pentru a-i ajuta pe ucraineni. În cadrul campaniei „Timișoara pentru Ucraina” au fost strânși aproximativ 200.000 lei, bani cu care s-au cumpărat saltele, saci, paturi și echipamente medicale. De asemenea, au fost donate produse de igienă.

Mobilizare uriașă în cadrul campaniei de solidaritate „Timișoara pentru Ucraina”. Organizatorii anunță că s-au strâns aproximativ 200.000 de lei până acum, de la oameni inimoși. Cu acești bani au fost cumpărate 207 saltele tip izopren, 1.022 saci de dormit, 100 de paturi de campanie, șase genți medicale pentru situații de urgență și echipamente și tehnică medicală în valoare de 25.000 lei.

De asemenea, au fost primite donații importante. Astfel, au fost oferite cinci generatoare electrice, produse de igienă și primă necesitate în valoare de 68.000 euro, precum și donații în bani și bunuri de 62.000 lei de la patru mari companii.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Totodată, la Timișoara s-a deschis un Centru de Suport pentru primire și tranzit al refugiaților din Ucraina, în zona gării de nord, pe B-dul General Ion Dragalina, nr. 38 – 42, care funcționează non-stop. Aici, refugiații beneficiază de cazare temporară, consiliere juridică, consiliere psihologică și asistență socială.

banner 970 x 250