Mobilizare în forță pentru alimentarea cu energie electrică a spitalului militar de campanie de la Stadionul CFR din Timișoara

Cons Electrificarea Instal, una dintre cele mai puternice companii de electricitate a devenit un partener solid în lupta împotriva COVID 19. Au încheiat cu succes operațiunea de alimentare cu energie electrică a unității spitalicești.

Zeci de angajați și utilaje ale CEI s-au mobilizat pentru amenajarea postului de transformare, alimentare, modernizare a tablourilor electrice de forță și montarea stâlpilor de iluminat pentru spitalul militar de campanie. Eleodor Coptil, manager executiv al C.E.I., a supravegheat întreaga lucrare, pe care a descris-o ca fiind destinată pentru o cauză esențială a momentului – lupta împotriva pandemiei de Coronavirus:

„Suntem și noi încă un braț puternic în această perioadă și ajutăm cu tot ce ne stă în putere. În ceea ce privește lucrările la acest spital noi am făcut alimentarea cu energie, am mai pus un transformator, stâlpi de iluminat, am modernizat tot întregul post de transformare pentru ca totul să fie în siguranță. Echipa a fost formată din electricieni, constructori, macaragii, utilaje, o întreagă echipă care a lucrat intens timp de două zile pentru acest proiect. Chiar dacă cei de la Consiliul Județean Timiș au pus la dispoziție un generator puternic, noi am asigurat tot necesarul astfel încât acesta să poată fi folosit doar ca și siguranță de forță majoră. Aceasta nu este prima noastră acțiune, avem multiple proiecte în această perioadă, în general suntem la datorie peste tot datorită faptului ca avem mentenanță, trebuie să asigurăm energie electrică tuturor persoanelor. Ne gândim și noi că sunt probleme și nici nouă nu ne-ar plăcea să stăm fără energie, mai ales că lumea este acasă, asta ar mai lipsi să rămână oamenii și fără curent.

Echipa CEI  are în sarcină atât  lucrări de mentenanță cât și lucrări de investiții și vorbesc aici de activități ce vizează, spre exemplu, partea de centură a Timișoarei, zona Timișoara – Moșnița cu 4 benzi și multe altele”.

Spitalul militar de campanie pentru preluarea cazurilor ușoare și medii de COVID-19, ridicat în trei zile de 130 de militari dispune de 120 de locuri de carantină, 54 de locuri, cu paturi de Anestezie și Terapie Intensivă și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare.

Instalarea și funcționalitatea spitalului este realizată de Direcția medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcția logistică și Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii. Formațiunea medicală va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, pentru tratarea cazurilor ușoare şi medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/