Mizerie, alimente expirate, muște moarte în meniu! Amenzi de zeci de mii de lei date de ANPS la restaurantele din Lugoj

Echipele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Vest, coordonate de comisarul Sorin Susanu, au descins inopinat sâmbătă în mai mute restaurante și săli de evenimente din municipiul Lugoj.

Rezultatele controalelor au fost groaznice pentru unitățile de alimentație publică, dar mai ales pentru clienții acestora, care nu știu ce se ascunde în spatele ușilor închise ale bucătăriilor. Inspectorii au descoperit alimente expirate și păstrate neconform, carne și ouă ținute la temperaturi de 30 de grade, șuncă plină de mucegai, mizerie, muște și ustensile vechi și ruginite, cu care se prepara mâncarea.

„Situația extrem de gravă descoperită de noi a dus la suspendarea activității acestor restaurante, la distrugerea produselor neconforme și amenzi în consecință. Vom continua controalele în tot județul Timiș, deoarece se pare că legea este total nerespectată și unii cred că ne ocupăm exclusiv de municipiul Timișoara”, a declarat Sorin Susanu.

Mai precis, două restaurante și-au suspendat forțat pe moment activitatea, iar amenzile aplicate se ridică la suma de 30.000 de lei.

Deși ar fi fost normal ca restaurantele care atentează la sănătatea lugojenilor să fie făcute cunoscute, comisarul-șef de la Protecția Consumatorului Timiș nu a oferit numele localurilor controlate, închise sau amendate, pentru a nu ajunge în instanță, unde instituția are toate șansele să piardă procesele.