Miza pe Dumbrăvița! Liberalii Robu și Drăgoi pregătesc „ofensiva” pentru a câștiga alegerile locale în cea mai bogată comună din Banat

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Mai este un an până la alegerile locale, dar PNL și PSD pregătesc deja campania electorală pentru un fotoliu de primar foarte râvnit, cel al comunei Dumbrăvița, cea mai bogată din România. După ce, în luna mai, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a vizitat comuna și primarul PSD Victor Malac i-a prezentat realizările ca la ora de geografie, liberalii Nicolae Robu și Sorin Drăgoi „plusează” cu o ofertă pentru decongestionarea traficului infernal din comuna din nordul Timișoarei.

Practic, Robu și Drăgoi spun că Primăria Municipiului Timișoara va contribui până la zona unde se termină orașul la lucrările pentru un sens giratoriu, la intersecția străzilor Ștefan Procopiu, Rozelor și Tristan Tzara din zona cartierului Cora, pe partea dinspre Calea Aradului. Cei doi propun și refacerea unor străzi din aceeași zonă, pe lângă legătura dintre Strada Ion Ionescu de la Brad și Bulevardul Constructorilor, din Calea Sever Bocu, tocmai pentru ca cei care doresc să ajungă pe autostradă sau spre Arad să nu mai meargă toți pe fosta Calea Lipovei, ci să poată ajunge pe autostradă și din zona Universității de Agronomie. Robu spune că trebuie să existe un plan coerent de dezvoltare între Timișoara și toate comunele periurbane.

În acest sens, chiar Primăria Dumbrăvița, condusă din 2012 de Victor Malac (PSD), a postat pe contul de Facebook al instituției că cere autorităților din Timișoara să facă aceste proiecte. „Primăria Dumbrăvița anunță, pe această cale, că a solicitat Primăriei Timișoara amenajarea unui sens giratoriu în intersecția străzilor Ștefan Procopiu, Rozelor și Tristan Tzara și a unei stații de călători pentru M45 și E1, cu menționarea că Primăria comunei Dumbrăvița a înregistrat numeroase plângeri privind lipsa unei legături între trotuarul și pista de biciclete de pe Str. Ștefan Procopiu, pe unde foarte mulți cetățeni se deplasează către zona comercială Selgros, utilizând, în lipsa unui trotuar și a unei piste de biciclete, carosabilul. Solicitarea are în vedere eliminarea riscurilor de accidente, decongestionarea și reglementarea traficului rutier în zonă”, este anunțul postat în data de 5 iunie.

Robu spune că pesediștii simt că le fuge pământul de sub picioare

Nicolae Robu susține că postarea e o chestiune electorală, deoarece autoritățile din Dumbrăvița au aflat de intențiile sale și ale lui Sorin Drăgoi, care din luna noiembrie e liderul filialei PNL din comună. „Unii se laudă că la cererea Primăriei Dumbrăvița facem asta. De parcă noi suntem subordonați Primăriei Dumbrăvița. Este un proiect pe care noi îl avem și ei se simt în campanie electorală. Mai bine zis, simt că le fuge pământul de sub picioare și vor să iasă, hop, în față, să aibă niște merite”, a precizat, ironic, Robu. Sorin Drăgoi a fost anterior și consilier al primarului, după care a fost președintele ACS Poli, când clubul era încă în prima ligă. Om de afaceri, a candidat și la președinția Ligii Profesioniste de Fotbal.

Deoarece Drăgoi este mai la început cu politica, președintele PNL Timiș a punctat că până și lui i se plângă localnicii din Dumbrăvița de problemele comunei. „Avem speranța că domnul Sorin Drăgoi va deveni primarul comunei Dumbrăvița în urma alegerilor locale din 2020. A preluat organizația cu o abordare în forță, așa cum a fost obișnuit la noi în primărie. Organizația PNL din Dumbrăvița este extrem de implicată în problemele comunei. Întrunește, zic eu, toate atuurile pentru a câștiga funcția de primar. Este cea mai bogată comună din România, cum poate fi atât de în urmă în ceea ce privește infrastructura edilitară?”, a precizat Robu, care a spus că i-au arătat cetățenii o stradă plină de noroi, neasfaltată.

1000x100 (4)

Drăgoi vrea ca dumbrăvițenii de facto să devină și dumbrăvițeni de jure

Drăgoi susține și el necesitatea asfaltării străzilor, crearea de trotuare unde pietonii trăiesc adevărate aventuri pentru a ajunge dintr-un loc în altul și necesitatea unui sens giratoriu și în partea dinspre zona Cora. Practic, viitorul candidat PNL pentru Primăria Dumbrăvița speră ca, după ce comuna va depăși seria de neajunsuri semnalate de cetățeni și în grupurile de pe rețelele de socializare dedicate comunei, mulți timișoreni mutați la vilele din localitate își vor face și buletinul pe raza comunei, deoarece în prezent, în acte, mulți sunt încă timișoreni, mai ales în condițiile în care vorbim de oameni cu o situație financiară bună și majoritatea au mai multe proprietăți locative și în oraș.

Drăgoi e convins că dacă se rezolvă problemele, mulți vor avea buletin de Dumbrăvița. „Eu mă bucur că putem rezolva aceste probleme și că zona periurbană a Timișoarei se mărește și se extinde pe zi ce trece. Sper ca și locuitorii să își facă buletine de Dumbrăvița, avem mulți locuitori din Dumbrăvița care nu au buletin de Dumbrăvița. Dar sperăm să le arătăm că o administrație liberală poate urni lucrurile!”, a precizat Drăgoi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/