Miting USR-PLUS la Timișoara. Dan Barna: „Jumătate din elevii de liceu își doresc să plece din țară”

explo 1000x200

Câteva sute de oameni au participat la mitingul electoral organizat la Timișoara de Alianța USR-PLUS. Totul a avut loc în cadrul celui de-al V-lea Congres al Uniunii Salvați România.

Seara de duminică a început în Piața Libertății cu un concert susținut de Omul cu Șobolani. Oamenii au primit de la organizatori tricouri, baloane, pancarte și stegulețe pe care scria „Dan Barna președinte”. La microfon au vorbit atât membri din USR, cât și din PLUS. Dan Barna și Vlad Voiculescu au vorbit despre o problemă importantă cu care se confruntă țara noastră – plecarea în străinătate.

„Jumătate din elevii de liceu își doresc să plece din țară. Cinci milioane de români au plecat deja în ultimii 30 de ani din România. Este, de fapt, cea mai dureroasă statistică pe care România o trăiește. Am călătorit în ultimele patru săptămâni, la propriu, în toată România. Am fost în Moldova, Bucovina, Oltenia, Ardeal, astăzi sunt în Banat. Majoritatea oamenilor au un om drag plecat din țară”, a declarat Dan Barna. 

„Suntem liberi acum, suntem liberi inclusiv să plecăm. Aproape 47% dintre tinerii României, între 16 și 35 de ani, deci aproape jumătate dintre ei declară că au planuri precise să plece. După Revoluție, românii au sperat că pot fi fericiți aici și speranțele oamenilor au fost diluate, câteodată strivite. Oamenii au început să plece din România pentru că nu se mai regăsesc în felul în care țara arată. Oamenii au decis să plece mai ales pentru că nu se regăsesc în direcția pe care i-au dat-o României politicienii”, a spus Vlad Voiculescu.

Au urcat pe scenă mai multe persoane printre care și Cristian Ghinea, Dominic Samuel Fritz sau Cristian Moș, președintele USR Timiș.

Acum 30 de ani, aici, în Timișoara, oamenii, călcați în picioare de o dictatură a pumnului, nu au mai plecat capul. Au murit pentru libertate. Deseori când ajung prin țară și când spun că sunt din Timișoara oamenii se uită cu admirație și cu speranță. Timișoara este cea care a dat tonul, Timișoara este lumina care aduce speranță în noapte. Și această lumină nu este doar a românilor, ci și a maghiarilor, a germanilor, a sârbilor, este a tuturor celor care locuiesc aici. Timișoara este și a fost puternică pentru că inima ei bate pentru Europa”, a spus Cristian Moș. 

Printre delegații partidului se strecurau trecători curioși, simpatizanți sau chiar oameni care și-au pus încrederea în alte formațiuni politice. „Acum sunt în tabăra actualului președinte, care e cu adevărat președinte. Nu ciuri-buri care vin”, a spus un bărbat.

„Am încredere foarte mare, altfel nu aș fi USR-ist. Sunt convins că fac bine ceea ce fac. Suntem sătui de ce s-a făcut până acum și nu mai vrem să fim covor pentru alții. Unii să fure, alții să le dea ce pot fura. Ne-au băgat în datorie și doar nepoții noștri ne vor mai scoate de acolo”, a adăugat un simpatizant USR.

„Încă nu ne-am hotărât. Nu știu dacă ei sunt oamenii care vor schimba lucrurile, rămâne de văzut. Ne mai gândim”, a mai spus o femeie. 

Mitingul USR-PLUS s-a încheiat în jurul orei 20.00.

banner 970 x 250