Se deschide sezonul de vânătoare!

Una dintre cele mai apreciate ieșir de către vânătorii cărășeni este vânătoarea la mistreț prin metoda la goană. Astfel, vânătorii arondați la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Caraș-Severin își pun pușca pe umăr și colindă pădurile în căutarea mistreților.

Se deschide sezonul de vânătoare la mistreți prin metoda la goană. Festivitatea deschiderii oficiale la nivelul județului are loc astăzi, la Pârvova. Prezenți vor fi reprezentanții AJVPS și personalități din județ pasionate de vânătoare.

Vânătoarea după această metodă este oprită din luna februarie a acestui an, drept pentru care vânătorii abia așteaptă noul sezon, fiind una dintre metodele preferate de aceștia: „Vânătoarea la mistreț prin metoda la goană este cea mai apreciată și așteptată de către pasionați. Presupune vânătoare în grupuri mari cu câini de vânătoare antrenați, sunt organizate plimbări prin pădure, ocazie cu care vânătorii se reîntâlnesc, povestesc și petrec timp împreună după câteva luni de absență”, precizează președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, Mircea Ciobanu.

Mai mult, la întâi noiembrie, se va da startul şi la vânătoarea de iepuri. Pentru celelalte tipuri de vânat sezonul este deschis. Cei care doresc să participe la acțiunile de vânătoare organizate de AJVPS au obligația ca taxa de cotizație să fie achitată înainte de data la care este stabilită plecarea în pădure pe urmele mistreților.

Foto ecomagazin.ro