Misiune îndeplinită! Traseul către Piatra Rolului din Munții Aninei a fost marcat!

acasa in banat
casinoherculane by sungarden

O nouă acțiune marca „Acasă în Banat” s-a derulat cu succes în Caraș-Severin, lângă Oravița, la finalul săptămânii recent încheiate.

Așa cum au promis, voluntarii „Acasă în Banat” au pornit pe cărări de munte sâmbătă, 6 mai. Tocmai în Munții Aninei, pentru amenajarea prin pădure a unui traseu turistic de 14,5 kilometri. Acesta pornește din Ciclova Montană (Canton Moara Ekl), urmează cursul Văii Ciclova, pe drumul spre Mănăstirea Călugăra. Drumul duce până la Cascada de la Piatra Moale, trece pe la Cantonul Silvic Poiana Iulii, apoi ajunge la Piatra Rolului, de unde se poate admira toată Valea Carașului.

La acțiune au participat zeci de voluntari de toate vârste, elevi de la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița împreună cu părinții lor, reprezentanți ai Romsilva – de la Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, angajați de la ZF Group și de la „Acasă în Banat”.

acasa in banat 3

A fost o adevărată bucurie să ne plimbăm prin mijlocul pădurii plină de leurdă și cu un miros pătrunzător. Am curățat și am eliberat traseul, cu mare grijă, sub îndrumarea pădurarilor și am făcut primele marcaje – fondul alb, pentru traseul turistic. Am admirat cu toții plantele și insectele uimitoare care se regăsesc în Parcul Național, cum ar fi arborele de tisă sau orhideele sălbatice. Au fost porțiuni mai dificile, cu grohotiș, unele zone în care am mers cu mare atenție, dar peisajul a meritat pe deplin! Natura ne-a oferit o zi senină, așadar sus în vârf, pe Piatra Rolului, am avut parte de o priveliște ce a cuprins toată Valea Carașului, până departe, la Dunăre, în Serbia.”, transmit reprezentanții „Acasă în Banat”.

Traseul turistic către Piatra Rolului va fi primul omologat din zona Oraviței. După acțiunea de sâmbătă urmează o a doua etapă, în care voluntarii vor veni cu marcajele finale (punctul albastru), și cu montarea panourilor indicatoare.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Acțiunea s-a derulat cu sprijinul partenerilor: Primăria Oravița, ZF Group Romania și AZUR Romania.

acasa in banat 2

acasa in banat 4

FOTO:  Andrei Dragomir, Andrei Ciorman și Laurențiu Iosif

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/