Mișcarea făcută de un fost deputat de Timiș pentru a obține un nou mandat în Parlament

cucsa

Fostul deputat ALDE de Timiș, Marian Cucșa, se apropie tot mai mult de AUR. Cel mai recent, Partidul Republican, pe care Cucșa îl reprezintă în calitate de președinte, s-a alăturat unei alianțe cu 12 formațiuni neparlamentare, alianță formată în jurul AUR al cărei scop este schimbarea conducerii „anti-românești” a țării. Marian Cucșa vizează o revenire în Parlamentul României în 2024. 

Marian Cucșa a fost membru PC, ulterior ALDE – alianță care l-a susținut în Camera Deputaților între 2016-2020. În septembrie 2020, Cucșa a candidat la Primăria Timișoara din partea Partidului Republican, unde a obținut 223 de voturi (0,24% dintre opțiunile celor care s-au prezentat la urne).

Zilele trecute, Marian Cucșa a participat la dezbaterea organizată de AUR, alături de mai multe formațiuni neparlamentare al cărei scop este crearea unui pol care să schimbe „conducerea anti-românească”, după cum a anunțat George Simion.

„A fost o inițiativă a lui George Simion și a celor de la AUR de a invita atât partide de opoziție, cât și personalități din spațiul public pentru a ajunge la un numitor comun, să venim cu soluții la problemele din societate. Vor continua întâlnirile și se va ajunge la o mare coaliție care are ca principal scop venirea cu soluții la problemele românilor ca alternativă la guvernarea PNL-PSD. Sunt mai multe partide care au participat la dezbatere – Alianța Națională Țărănistă, Alianța pentru Renașterea Națională, au participat și personalități precum avocatul Gheorghe Piperea, Eugen Teodorovici, Mugur Mihăiescu, Mircea Diaconu. Lucrăm la soluții atât pe domeniul energetic, cât și economic, agricultură și toate segmentele esențiale din România. Încă nu am stabilit cum se va numi alianța, sunt discuții preliminare. Ne interesează să avem baza de pornire, lucrurile care ne unesc, să stabilim prioritățile pentru România și pe urmă să ajungem la discuții de cum se numește alianța ș.a.”, a declarat Marian Cucșa pentru expressdebanat.ro.

marian cucsa

Marian Cucșa își pregătește, astfel, drumul către alegerile parlamentare din 2024.

„Eu reprezint Partidul Republican și voi face parte din această alianță cu AUR ca partid republican. Nu mă înscriu în AUR. Am început să construiesc filiale în țară, avem acoperite 20 de județe cu lideri importanți la nivelul fiecărui județ și continui construcția. (…) Da, mă interesează să revin în Parlament pentru că sunt multe proiecte pe care vreau să le implementez împreună cu ceilalți colegi, aliați pentru România și pentru români și da, mă interesează să candidez pentru un nou mandat. (…) Nici pe departe nu se pune problema de a lua în discuție o eventuală ruptură a României de Uniunea Europeană. Ne interesează să avem și noi rolul nostru bine stabilit în UE, în NATO, să fim parteneri cu adevărat. Uitați-vă cum face Polonia care a început să devină un reper în ultimii ani de când au conducere naționalistă, o conducere care își iubește țara. Așa vrem să facem și noi.”, a mai spus Cucșa.

Noua alianță va avea candidați și la locale, a dat asigurări fostul deputat. „Vrem să venim cu o alternativă și la actuala administrație neo-marxistă care e deranjată și de valorile creștine. Vom veni cu o alternativă foarte bună pe care timișorenii o vor alege. Nu vor da un vot de sancțiune împotriva cuiva, ci vor avea ce alege. La fel și la CJT – se va veni cu un candidat puternic care să dezvolte județul, cu principii, proiecte. Sunt mai multe variante, sunt personalități din Timișoara care susțin aceleași lucruri și valori pe care le susținem și noi la nivel național.”, a precizat Marian Cucșa.

În Timiș, Partidul Republican are acum doi primari în funcție – Cenei și Curtea – și 12 consilieri locali în localitățile din județ.