Mișcare-surpriză a fostului primar Gheorghe Ciuhandu în dosarul în care a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, condamnat să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității la Horticultura, societatea de spații verzi a Consiliului Local Timișoara, cere anularea măsurii stabilite de instanță.

Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Ciuhandu a depus la Serviciul de Probațiune documente medicale care să ateste că nu poate presta munca în folosul comunității la care l-au obligat judecătorii.

Conform procedurii, Serviciul de Probațiune a sesizat instanța cu cererea fostului primar, urmând ca judecătorii să decidă dacă anulează dispoziția prin care Gheorghe Ciuhandu a fost obligat să presteze muncă în folosul comunității. Prima fază a acestui proces se va judeca la Tribunalul Timiș, primul termen fiind programat în 11 februarie.

leader board 728 x 90 px

Fostul primar, care a publicat la finalul celor patru mandate de primar al Timișoarei și o carte cu titlul „16 ani în slujba Timișoarei”, nu a putut fi contactat. După pronunțarea sentinței finale prin care a fost condamnat la trei ani cu suspendare în dosarul „Poli”, fostul edil a declarat că nu acceptă decizia, fiind hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a-și susține nevinovăția.

Astfel, după ce a văzut motivarea sentinței prin care a fost condamnat, Gheorghe Ciuhandu a declarat că după epuizarea căilor extraordinare de atac din România, va merge și la CEDO. „Cel de-al treilea judecător care a asistat doar două ore la acest proces și nu a pus nicio întrebare nici măcar nu și-a luat osteneala să vadă ce s-a întâmplat la instanța de fond. Practic, a reluat motivația Procuraturii și bineînțeles o să merg până în pânzele albe și în România, și afară. După ce epuizez așa-zisele șanse pe care mi le oferă legislația românească în țară, o să merg și la CEDO.”, a declarat fostul primar al Timișoarei.