Mișcare pentru sănătate, cu Sorin

De astăzi, în fiecare vineri, „Express de Banat” și instructorul Sorin Pițigoi, proprietarul Sălii Fitnesstudio, te învață să trăiești sănătos. Împreună, îți explicăm care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, ca să fii în formă. Dacă nu ai luat încă decizia să urmezi un program de modelare corporală, o poți face acum, alături de noi.

Cine decide să înceapă un program de pregătire fizică în sala de fitness și nu a mai făcut de mult timp mișcare trebuie să treacă prin mai multe etape. Instructorul Sorin Pițigoi te pregătește psihic pentru ceea ce urmează, pentru că trebuie să fii informat atunci când iei o astfel de decizie. „Putem enumera trei etape, care sunt definitorii în urmarea unui astfel de program”, spune instructorul.

Acomodarea este etapa cea mai dureroasă, atunci când apare febra musculară care ține circa 1-2 săptămâni.

– Etapa a doua este în funcție de scopul propus, ardere de grăsimi, tonifiere musculară sau creșterea forței, și se poate întinde în timp chiar și câțiva ani, în funcție de scop;

– Etapa a treia constă în menținerea a ceea ce am câștigat ca scop îndeplinit și este etapa cea mai ușoară.

“Recomandăm consultarea medicului dumneavoastră de familie care ar trebui să vă recomande la rândul lui un set minim de analize din care să rezulte capacitatea de efort fizic”, vă îndrumă Sorin.

Sfaturi pentru începători
“Prima zi vom începe cu masurarea pliurilor, circumferintelor și procentele țesutului adipos. Îmbunătăţirea acestor indici prin activităţi sportive în sala de fitness este posibilă. În prima zi, acomodarea, o putem face în mai multe moduri: lucrăm 5  minute de încălzire a articulațiilor, 10 minute un aparat cardio, ne ridicăm puțin pulsul, ne alegem ce parte a corpului lucrăm superior sau inferior, după care alegem aparatura din sală care ne ajuta să facem mișcările cât mai corect”, recomandă instructorul.

Sorin Pițigoi explică faptul că, în sala de sport Fitnesstudio aparatele sunt așezate pe grupe musculare, în așa fel încât să faceți în ordine exercițiile.

“Facem între 6 și 8 aparate, între 3 și 4 serii de câte 10-15 repetări, cu pauză de 1-2 minute între serii. Reglăm aparatele la greutatea potrivită, în așa fel încât să nu solicitam prea mult grupele de mușchi lucrate. Pe parcursul antrenamentului bem apă plată pentru hidratare. După toate seriile lucrate, putem încheia cu două seturi de exerciții abdominale și streching ușor pentru grupele lucrate”, vă recomandă Sorin.

Mai trebuie să știți că, din momentul în care veți începe antrenamente în sală, e important să acordați o mai mare atenție alimentației. „Trebuie să asigurăm organismului toți nutrienții necesari metabolismului zilnic, dar și cei necesari efortului fizic”, subliniază specialistul în mișcare.

Rămâi cu Express de Banat și rubrica „Mișcare pentru sănătate, cu Sorin” și citește care sunt beneficiile aduse de activitatea fizică permanentă!