Miros de gaz în Caraș-Severin! A fost aprobat primul proiect din județ pentru rețele noi de distribuție

untitled design set 970x90 px

Aproape 41 de milioane de lei vor ajunge într-o comună cărășeană care se bucură de primul proiect din județ aprobat de Ministerul Dezvoltării pentru înființarea de noi rețele de gaze naturale. Banii vin prin Programul Național „Anghel Saligny”.

Încă 31 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunțat astăzi ministrul Cseke Attila. Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja și care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

În urma deciziei de astăzi, autoritățile publice locale vizate vor semna contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziție publică și, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcții.

untitled design set 970x90 px

Unul dintre cele 31 de proiecte aprobate astăzi este din Caraș-Severin, acesta fiind de altfel primul care va primi finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. „Fericita câștigătoare” este comuna Constantin Daicoviciu, cu proiectul „Înființare distribuție gaze naturale în comuna Constantin Daicoviciu, cu satele aparținătoare Căvăran, Mâtnicu Mare, Zăgujeni, Prisaca, Peștere și Maciova”. Suma aprobată de Ministerul Dezvoltării pentru acest proiect este de 40.848.917,70 de lei.