Mircea Mihăieș și Adina Chirilă, premiați de Academia Română

mircea mihaies si adina chirila premiati de academia romana

Profesori la Universitatea de Vest din Timișoara, scriitorul Mircea Mihăieș și Adina Chirilă au fost recompensați de Academia Română pentru lucrări publicate în 2021.

Academia Română a decernat joi, în 7 decembrie, premiile anuale. Secția de Filologie și literatură, care răsplătește un număr de opt creații și autori, a decis să acorde în acest an doar patru premii pentru ediții în domeniul filologico-lingvistic, pentru îngrijiri de ediții și un premiu pentru critică și istorie literară.

Profesor universitar al Facultății de Litere, Istorie și Teologie de la UVT, criticul literar Mircea Mihăieș a fost laureatul Premiului „Titu Maiorescu”, iar conferențiara universitară Adina Chirilă a fost laureată cu Premiul „Timotei Cipariu”.

Cuib de vise 1000x100

Mircea Mihăieș a fost recompensat pentru volumul Finnegans Wake, 628. Romanul întunericului (Editura Polirom). Volumul întregește seria de trei cărți pe care omul de cultură timișorean le-a consacrat marelui scriitor irlandez, James Joyce. „Trilogia joyceană”, totalizând aproape 3.000 de pagini, cuprinde și Ulysses, 732. Romanul romanului (Editura Polirom, 2016), O noapte cu Molly Bloom. Romanul unei femei (Editura Polirom, 2019).

Conferențiara universitară Adina Chirilă a fost laureată cu Premiul „Timotei Cipariu” pentru lucrarea „Antim Ivireanul, Evanghelie, 1697. Ediție critică și studiu filologico-lingvistic”, la care este co-autoare alături de Roxana Vieru.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/