Ministrul Turismului, pe furiș la ruinele de la Herculane și de pe Semenic! Ruinele de care Guvernul PSD n-are nevoie!

Mircea Dobre a venit în mare secret în Caraș-Severin pentru a se arăta foarte interesat și preocupat de dezastrul despre care colegii lui de partid, din Ministerul Culturii sau Consiliul Județean Caraș-Severin, nici nu vor să audă.

Bijuteriile arhitectonice de la Băile Herculane, clădiri de patrimoniu de maximă importanță, ajunse să fie amanetate pe la cămătari după privatizarea scandaloasă din mandatul de ministru al social-democratului Dan Matei Agathon, sunt scoase din nou pe piața de chilipiruri după ce Ministerul Culturii și Consiliul Județean Caraș-Severin au dat în scris că nu sunt interesate să le ia în proprietate. Ministrul Turismului pretinde că are o altfel de sensibilitate față de construcțiile incredibile din milenara stațiune balneară, precum și față de batjocura pe care o îndură de mai bine de un deceniu Muntele Semenic. Dobre a pus-o de-o întâlnire de taină cu politicienii din județ și cu unii dintre cei care sunt interesați prea puțin spre deloc de turism, de istoria și cultura Banatului. Ministrul a evitat în schimb întâlnirea cu presa, s-a ferit să ofere eventuale răspunsuri sau să facă vreun fel de promisiuni legate de renașterea turismului în Caraș-Severin. Niciun comunicat de presă despre vizita lui Dobre, nimic pe site-ul Ministerului Turismului, nimic de la Consiliul Județean Caraș-Severin sau de la Primăria Băile Herculane, nimic de la PSD, nicio conferință de presă în care să afle și operatorii de turism, cetățenii acestui județ sau turiștii concluziile discuțiilor purtate. Iar Mircea Titus Dobre chiar știe cum se procedează în astfel de situații, că doar nu degeaba este de un an purtătorul de cuvânt al Organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.
expresb 1000x100

Pe surse, de la unii dintre cei prezenți la Herculane, am aflat că ministrul Dobre le-a sugerat că se plâng cam mult, că, în realitate, stațiunea nu arată chiar atât de rău. Cam la fel spunea dintr-un SUV de lux și Dan Șova, fostul ministru al Transporturilor, despre drumurile din județ. Nu cu mult timp în urmă. Dobre le-ar mai fi promis celor cu care s-a întâlnit că va face ceva concret pentru clădirile de patrimoniu din Herculane, clădiri care stau să se prăbușească. Ce va face ministrul Turismului?! Va sta de vorbă. Cu ministrul Culturii! Cu ministerul care și-a declinat de curând dreptul de preemțiune pentru preluarea hotelurilor „Decebal” și „Traian” sau a unei jumătăți din Cazinou. Toate trei, monumente din clasa A de importanță pentru patrimoniul național.

1000 x 200 gif