Ministrul Transporturilor, din nou pe Centura Timișoara Sud. Stadiul proiectului

ministrul transporturilor pe centura timisoara sud

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat din nou șantierul Centurii Timișoara Sud. „Centura nu are culoare politică”, a spus oficialul.

Potrivit acestuia, stadiul obiectivului este de aproape 72% și nu există nicio piedică ca șoseaua să fie dată în folosință în iulie.

„Față de acum o lună, s-a avansat, ne aflăm undeva la 71 – 72%. Probabil la final de martie vom ajunge la 75%, ceea ce ne duce la situația ca la final de iulie, situație contractuală, să terminăm Centura Sud. O epopee pe care noi timișorenii o știm bine. Iată că acea reziliere pe care am făcut-o în decembrie a fost bună, pentru că avem un constructor care se ține de treabă”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Alături de Grindeanu, pe șantier s-au aflat și premierul României, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă. Însă ministrul Transporturilor a ținut să sublinieze că scopul vizitei este pentru a vedea stadiul lucrărilor, nu unul electoral.

„Centura nu are culoare politică. Eu sunt mulțumit și sper să țină în continuare același ritm”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor s-a aflat pe șantierul Centurii Timișoara Sud și în februarie. Încă de atunci s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unui tronson de 6 kilometri din varianta de ocolire mai devreme, pentru că avansul este unul bun.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Aproximativ 600 de muncitori se află pe șantier, în permanență. Acolo unde se poate se lucrează și noaptea.

În ultima perioadă, pe lângă lucrările specifice la terasament, șanțuri, pasaje și poduri, s-a intervenit și la cele două parcări care vor fi pe traseu, la compactarea stratului de umplutură din balast, precum și la intersecția cu strada Trandafirilor din Giroc.

Termenul de finalizare a Centurii Timișoara Sud este iulie 2024. Trebuie construiți 26 de kilometri de șosea, iar valoarea lucrărilor se ridică la 387 de milioane de lei, fără TVA.

santier centura timisoara sud

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/