„Ministrul Sănătății” din Caraș-Severin este mai degrabă ministrul Grosolăniei!

Este directorul uneia dintre cele mai importante instituții în această perioadă de război cu noul coronavirus. Ba mai mult, a fost numit special pentru că, în opinia celor cu puterea în mână, este mai priceput să lupte cu inamicul global decât era managerul în funcție. Atitudinea lui Romeo Dumitrescu revoltă însă tot mai multă lume.

Mai are doar câteva zile din mandatul de manager al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, însă în perioada de doar o lună de când deține frâiele instituției a reușit să nemulțumească pe mulți. Dacă la început i-a fost contestată priceperea în domeniul managementului, Romeo Dumitrescu fiind medic chirurg, treptat nemulțumirile s-au îndreptat spre atitudinea sa de superioritate și chiar de grosolănie, așa cum o caracterizează vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici.

Se vorbește pe la colțuri că Romeo Dumitrescu, în mijlocul acestei situații de foc cu care ne confruntăm, nu răspunde la telefoane în momente cheie și ia decizii care ar putea să coste scump mai târziu. Cum a fost cazul prezentat deja de Express de Banat, când DSP Caraș-Severin a afirmat că nu testează personalul căminelor de bătrâni sau ai centrelor pentru copii decât dacă prezintă simptome. (mâine-dimineață, în Express de Banat, veți putea afla care a fost explicația cel puțin ciudată a prefectului Cristian Gâfu referitoare la (ne)testarea angajaților în cauză și cât este ea de reală…).

Cireașa de pe tort în ceea ce privește comportamentul directorului Romeo Dumitrescu a venit în prima sa ieșire publică din această perioadă, în cadrul unei emisiuni la postul Banat TV. Pe lângă faptul că s-a autointitulat „ministrul Sănătății în Caraș-Severin”, Romeo Dumitrescu i-a jignit profund pe oamenii plasați în carantină, spunând că cei mai mulți sunt „foști infractori și prostituate”.


„«Ministrul Sănătății» în Caraș-Severin??? Mai degrabă ministrul… Grosolăniei!”. Replica îi aparține lui Ionuț Popovici, care îl demontează pe Romeo Dumitrescu într-o postare publică pe Facebook.

„De ceva vreme stau şi mă tot minunez de spusele unui om cu un intelect superior, care a deţinut şi deţine în continuare funcţii importante la nivelul judeţului nostru! Nu doar că afirmaţiile directorului DSP sunt imorale, dar, până la urmă, cine eşti dumneata ca să îi judeci pe alţii?!? Cu ce drept categoriseşti dumneata oamenii şi generalizezi comportamente şi motivaţii? Le cunoşti istoricul vieţii? Ştii dumneata prin câte greutăţi au trecut?”, sunt întrebările (retorice) ale vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin.

Având în vedere că ordinul de numire a lui Romeo Dumitrescu a fost dat chiar de ministrul Sănătății (cel adevărat), Nelu Tătaru, oare acesta n-are niciun cuvânt de spus despre omul său de încredere? Nu de alta, dar pe Nelu Tătaru nu l-am auzit niciodată vorbind public în așa hal despre calitatea umană a carantinaților…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/