Ministrul pentru Mediul de Afaceri: „În Timiș, chiar este o problemă de competitivitate pentru a atrage investiții străine!”

Problemele mediului de afaceri din Timiș au reprezentat punctul de interes al unei întâlniri oficiale care a avut loc joi, la Consiliul Județean Timiș, cu Ministrul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea. Cu acest prilej, s-au pus bazele Consiliului Consultativ Economic la nivelul județului Timiș.

La întâlnire au participat mai mulți reprezentanți ai asociaților firmelor și oamenilor de afaceri, dar și reprezentanți ai companiilor importante din Timișoara. Una dintre temele de discuție a fost chiar ideea de a aduce forță de muncă din Serbia în Timiș, subiect pentru care și CCIAT organizează un eveniment. „Lucrurile acestea nu trebuie să fie o formă fără fond, trebuie să se concretizeze în proiecte specifice. Dialogul cu reprezentanții mediului de afaceri și organizațiile patronale ne dă încredere că lucrurile chiar se întâmplă deja. Am notat câteva teme care răspund nevoilor reale ale mediului de afaceri din Timiș. Am discutat despre forța de muncă, o temă care revine mereu în discuții. Aici, în Timiș, chiar este o problemă, există o problemă de competitivitate pentru a atrage investiții străine: de stabilizare a forței de muncă”, a punctat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Printre cei care fac parte din noul consiliu se află și firmele care au beneficiat de bani prin programul Start-up Nation. „Cred că concluzia acestei întâlniri este una pozitivă. Am avut un dialog constructiv cu cei prezenți și sper să nu rămânem doar la stadiul de semnare a unui protocol. Rolul important este promovarea unui dialog performant, este important să avem un dialog cu mediul de afaceri și să generăm efecte pozitive dezvoltării județului Timiș”, a punctat președintele CJT, Călin Dobra. Alte teme abordate au fost învățământul dual și concediile medicale excesive luate de angajați.

Au participat, printre altele Clubul Economic German, Centrul de Afaceri Româno-Francez, Camera de Comerț Italiană din Arad, Uniunea Națională a Patronatelor cu Capital Privat, Confederația Națională Concordia, reprezentanți din Uniunea Națională a Industriașilor, reprezentanți ai instituțiilor publice, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Asociația Femeilor Antreprenor, Asociația Firmelor Timișene și companii importante din oraș.