Ministrul Justiției, dezamăgit de votul dat în Parlament în cazul „Vosganian”

explo 1000x200

Robert Cazanciuc a dezaprobat faptul că senatorii nu și-au dat acordul pentru începerea urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian.

„Am crezut că există un pact politic și toate partidele și-au asumat această decizie de a nu bloca la nivel parlamentar anumite anchete. Joi a fost dovada că această înțelegere nu mai există sau cel puțin în cazul lui Vosganian a dovedit că nu există. Este puțin dezamăgitor că lucrurile se întâmplă așa. Sper ca fiecare partid să facă propria analiză, așa cum au declarat toți liderii că vor face, pentru a afla ce s-a întâmplat cu acest vot, în condițiile în care exista un angajament public din partea tuturor. Este adevărat, legea le permite să voteze într-un sens sau altul, dar, politic, și-au asumat altceva”, a declarat ministrul Justiției.

Ministrul Justiției susține că România are o monitorizare europeană și unele angajamente europene care trebuie respectate, iar joi, senatorii nu au arătat acest lucru. Mai mult decât atât, Cazanciuc susține că ceea ce s-a întâmplat cu votul din Senat nu este în folosul României și al Parlamentului, în general.

banner 970 x 250