Ministrul Justiției a dezvăluit ce planuri are pentru Caraș-Severin!

explo 1000x200

Ministrul Justiției, prezent astăzi la bilanțul Curții de Apel Timișoara, a clarificat incertitudinile legate de Caraș-Severin. Raluca Alexandra Prună a vorbit deschis atât despre înființarea unui penitenciar la Reșița, cât și despre desființarea Judecătoriei Moldova Nouă.

Deși fostul ministru al Justiției vehicula posibilitatea construirii unui penitenciar în Caraș-Severin, odată cu schimbarea guvernării s-a schimbat și optica la vârf pe această temă. Mai exact, Raluca Alexandra Prună spune că România nu este o țară cu bani, care să își permită astfel de investiții.

„Printr-o Hotărâre de Guvern adoptată anul trecut, care privește dezvoltarea sistemului penitenciar din România, s-a luat decizia construirii a două penitenciare, iar Reșița nu este pe listă, dar asta nu exclude o posibilitate viitoare. Așa cum am mai afirmat însă, prioritatea mea nu este să construim penitenciare, pentru că România nu este o țară care are atâția bani”, a afirmat astăzi, la Timișoara, pentru reporterii Express de Banat, ministrul prezent la bilanțul Curții de Apel. Raluca Alexandra Prună a subliniat, în schimb, că trebuie mizat pe reinserția socială a persoanelor care au avut probleme cu legea, astfel încât acestea să fie reintegrate social, așa cum se întâmplă în țările civilizate.

În ceea ce privește Judecătoria Moldova Nouă, planurile de desființare a instanței s-au epuizat printr-o decizie a Parlamentului, care a respins această intenție. Prin urmare, cele 32 de judecătorii mici și parchete vizate pentru dizolvare vor rămâne funcționale.

Ministrul a oferit în acest sens un exemplu de bună practică adoptat la Cluj, unde instanțele care au prea multe cauze le trimit dosare spre soluționare celor care nu au încărcătură mare și astfel munca este repartizată uniform.

banner 970 x 250