Ministrul Învățământului, somat să nu desființeze Liceul de Artă „Sabin Păutza”!

Senatorul liberal Ion Marcel Vela a luat-o la întrebări pe Ecaterina Andronescu chiar în plenul Senatului după ce singurul liceu de artă din Caraș-Severin e foarte aproape de a fi desființat!

Reducerea numărului de clase de la Liceul de Artă, pentru anul școlar 2019-2020 fiind aprobată o singură clasă de-a IX-a, cu 14 locuri la muzică și tot atâtea la arte plastice, e un semnal cât se poate de clar că pe „Sabin Păutza” se intenționează a se pune lacăt. „Cu toate că administrația locală sprijină lLceul Sabin Păutza, părinții încurajează copii, cadrele didactice cultivă pasiunea, sponsorii din țară ori străinătate oferă burse premianților, Clubul Rotary sau alte ong-uri susțin muzica și arta plastică, deși elevii muncesc din greu pentru a-și desăvârși propriul lor talent, cineva s-a gândit că, dacă tot nu ajută, ar fi cazul ca măcar să strice ce funcționează bine. Cu toate că Liceul Sabin Păutza a devenit o emblemă pentru învățămantul românesc, o mândrie a Banatului de Munte și o stare de spirit pentru muzică și artă, «gânditorii» care hotărăsc soarta învățământului românesc vor să-i pună cruce!”, a avertizat senatorul Vela.

Liderul PNL Caraș-Severin susține că s-a ajuns în situația dramatică în care românii se vor bucura ca guvernanții, dacă tot nu ajută, măcar să nu încurce cu gândirea lor eronată. „Fac un apel la toți iubitorii de muzică și artă din Caraș-Severin, indiferent de simpatia lor politică, să susținem împreună salvarea acestor copii talentați și să-i protejăm de unele decizii administrative greșite, ale unor adulți prea grăbiți și de prea multe ori neinspirați”, a mai spus Vela în plenul Senatului.