Ministrul Grindeanu, apel la autoritățile din Timișoara pentru urgentarea proiectului modernizării căii ferate

grindeanu

Ministrul Grindeanu face apel la autoritățile din Timișoara pentru urgentarea proiectului de modernizare a căii ferate. Sunt deja întârzeri, a declarat oficialul, prezent în orașul de pe Bega.

Vorbim despre modernizarea căii ferate ce traversează Timișoara, obiectiv finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Deși proiectul este unul vechi, acum, autoritățile locale vor să îl schimbe, însă fiind deja aprobată finanțarea, acest lucru este imposibil.

Contractul pentru modernizare a fost semnat încă din noiembrie anul trecut, la prețul de 1,4 miliarde de lei, și proiectarea ar fi urmat să dureze 6 luni. Termenul a fost depășit din cauza discuțiilor și dorinței administrației Fritz de a modifica proiectul. Ar dori o legătură în plus în zona Badder, dar și exproprieri suplimentare, potrivit ministrului Transporturilor. Și nu a emis autorizația de construire.

„Există o problemă pe lotul 3 Timișoara. Au fost foarte multe discuții în ultimele luni cu Primăria. Eu îmi doresc să fim constructivi și cred că toată lumea își dorește ca aceste proiecte să se întâmple. (…) Fac un apel  către administrația locală de a găsi dialog, de a fii constructivi, de a nu cere lucruri care nu erau prevăzute în proiectul inițial și pentru care s-au cerut bani și s-au primit de la Comisie (n.r. Comisia Europeană). Nu poți să ne dai avize cu observații la proiectul inițial promovat tocmai de Primăria Timișoara”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

1000x200 dacus 02

În ceea ce privește celelalte 3 loturi din proiectul de modernizare a căii ferate Caransebeș – Arad, lucrurile merg bine, a mai spus ministrul. Între Lugoj și Timișoara și Timișoara și Arad se va începe în curând execuția. Contractele celor 4 loturi însumează aproape 9 miliarde de lei.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro