Ministrul Economiei, Radu Oprea: „Orice conflict armat naște o oportunitate!”

radu oprea ministrul economiei
promovare online Timisoara Casa Auto

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, s-a aflatîn vizită în Caraș-Severin, la invitația deputatului Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin. În tot acest timp, ministrul Oprea s-a întâlnit cu reprezentanții ARTROM, punct de lucru Reșița, ai ARSENAL, dar și cu oameni de afaceri din zona Turismului, mare parte din ei din Băile Herculane.

Radu Oprea a spus că a venit la Reșița să vadă la fața locului industria locală, mărturisind că știa foarte clar cifrele, ca și cotă de piață în Europa ale ARTROM, 25%, pe care le are societatea din Reșița împreună cu cea din Slatina, și 8% cotă de piață în SUA.

„Discuțiile de astăzi au fost legate și de viitorul industriei siderurgice în UE. Bineînțeles, siderurgia verde care poluează puțin, și am discutat cu managementul companiei despre cum pot face față provocărilor și țintelor pe care UE le impune industriei siderurgice. Am făcut lucrul acesta, deja, și cu alți reprezentanți ai industriei siderurgice, pentru că vreau să am toate informațiile atunci când vreau să merg la Bruxelles sau când mă întâlnesc cu omologii mei din alte state.”, a ținut să precizeze Radu Oprea.

În opinia ministrului, astăzi Industria de Apărare reprezintă o prioritate pentru Guvernul Ciolacu, în vederea revitalizării și readucerii ei la potențialul pe care îl are. „Orice criză naște o oportunitate. Știm că există un conflict armat în proximitatea graniței noastre și întotdeauna un astfel de conflict înseamnă o oportunitate pentru Industria de Apărare în orice țară aflată într-o astfel de zonă”, a spus titularul de la Economie.

promovare banner maxagro

A fost însă zgârcit în detalii, cu toate provocările venite din partea presei care, între alte, l-a întrebat de o întâlnire la Reșița cu un potențial investitor: „N-am să confirm o astfel de întâlnire, n-am să comentez niciun zvon, nicio informație pe surse, pentru că e mult mai bine așa și că România a ratat foarte multe investiții de-a lungul istoriei ei, atunci când ne-am grăbit și am vorbit înainte ca lucrurile să fie semnate. Cred că este mai bine să lucrăm , să găsim modalitățile de a atrage investițiile străine în România, și de a sprijini, deopotrivă, capitalul românesc, de a dezvolta întreprinderile de stat care lucrează în domeniul Apărării. Vă pot spune că avem bugete consistente anul acesta pentru investiții.”, a concluzionat ministrul Oprea.

Concluzia, să ne bucurăm când lucrurile sunt făcute, nu înainte.

publicitate tmc 640