Ministrul Cîmpeanu, despre școlile cu toaleta în curte: „E o problemă exagerată. Mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli”

sorin cimpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că toaleta în curte nu influențează calitatea educației.

„Planul pe care l-ați cerut, pentru conformitatea grupurilor sanitare în școli, știind că în urmă cu trei, patru ani erau peste 3.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerul Educației vom rămâne cu 100 de școli, și e vorba de școli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio (astfel de – n.r.) școală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acțiune pe care vi-l vom prezenta nu până la sfârșitul anului, ci mult mai devreme. Este o problemă exagerată și este legată de multe ori de calitatea Educației. E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, ea este o dovadă. Dar ea trebuie rezolvată. Clar. Și va fi rezolvată”, a spus, la începutul ședinței de Guvern, Sorin Cîmpeanu.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut marți ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, un plan pentru ca în doi ani să nu mai existe școli cu toaleta în curte.

„Nu cred că e un efort financiar deosebit să putem să facem ca acest demers să se realizeze și să nu mai discutăm despre acest subiect”, afirma Ciucă.