Ministerul Educației a anunțat lista școlilor din Timiș care sunt eligibile pentru finanțări PNRR

program scoli pentru prevenirea abandonului scolar
untitled design set 970x90 px

În calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin PNRR, Ministerul Educației a lansat în această săptămână apelul de proiecte „Schema de granturi PNRAS – Runda a II-a (seria a III-a)”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație. Apelul de proiecte care are ca obiectiv major urmărit să prevină și să reducă abandonul școlar.

În cadrul listei de școli eligibile la nivel național pentru aceste investiții prin PNRR, se află și opt unități școlare eligibile din județul Timiș – din zone de risc aflate în Timișoara, Lugoj, Buziaș, Criciova, Foeni, Moravița, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.

Prin proiectele finanțate, școlile pot obține granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a, precum și pentru îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior.

Școlile eligibile pot aplica în nume propriu sau prin intermediul autorităților publice locale în vederea creșterii accesului și participării grupurilor dezavantajate la educație și pentru consolidarea competențelor, pentru educație remedială și pentru accelerarea învățării.

Alocarea financiară totală a prezentului apel de proiecte este de 105 milioane de euro, fără TVA, la nivel național. Cererile de finanțare se vor depune exclusiv online, prin platforma web dedicată, până la data de 31 iulie 2024. Platforma va fi accesibilă pentru depunerea proiectelor începând cu data de 9 iulie.

Chiar dacă Timișul se află în topul național al salariilor medii pe județe (conform INS, 5.680 de lei) și este caracterizat de indicatori superiori ai calității vieții, chiar și aici se regăsesc cartiere, arii zonale ori chiar localități ce prezintă riscuri ridicate de abandon școlar.

PNL Timiș încurajează autoritățile locale, rețeaua școlară și responsabilii din sistemul de învățământ județean să coopereze și să propună proiecte în cadrul acestei noi runde din cadrul „Schemei de granturi pentru Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar”, pentru a contribui la reducerea cazurilor de abandon școlar asociate zonelor de risc.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/