Ministerul Dezvoltării pregătește semnarea primelor contracte finanțate prin Anghel Saligny. Deocamdată, pentru 16 județe!

constructii casa
explo 1000x200

Ministerul Dezvoltării a anunțat astăzi că pregătește semnarea primelor contracte finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”. Într-o primă fază, veștile bune vizează 16 județe.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanțare vor putea încărca în platforma digitală investiții.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanțare.

Ministrul Dezvoltării a notificat deja beneficiarii acestor proiecte asupra modalității de depunere a documentelor necesare, precum și a situațiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie încărcate în platformă.

Până în prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiții din 16 județe (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vâlcea) și sectoarele municipiului București, a anunțat ministrul Attila Cseke, care a spus că urmează aprobarea investițiilor și pentru celelalte județe.

Prin Programul „Anghel Saligny”, Guvernul României asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Bugetul total al programului este de 65,5 miliarde de lei. Până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.