Mini centura Giroc a fost deschisă

centura giroc

Mini centura comunei Giroc a fost deschisă complet. Drumul ce merge în paralel cu calea ferată va duce șoferii mai ușor în Calea Șagului din Timișoara.

În proiect a fost reabilitată și trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Chișoda. Astfel, se va închide complet vechea traversare a șinelor de aici.

Construirea unei noi legături rutiere între Timișoara și Giroc a iscat și nemulțumiri. Autoritățile au oferit, recent, explicații, dar șoferii se plâng că vor pierde timp prețios făcând ocoale.

„Intersecția cu mini centura este aprobată provizoriu prin avizul cu nr.468423/28.11.2022, emis de IPJ Timiș Serviciul Rutier, aprobat printr-o comisie de specialitate care s-a deplasat la fața locului. Intersecția propusă inițial ca soluție definitivă din cadrul proiectului cu finanțare europeană a fost un sens giratoriu care nu poate fi executat în prezent din motive de siguranță propuse de aceeași comisie de circulație în sensul montării unor bariere tip BAT pe care CFR le va monta în cursul anului viitor, moment în care se va executa și sensul giratoriu. Există o fluență a traficului din toate direcțiile fără a fi afectată activitatea niciunui centru comercial sau a locuitorilor, cu mențiunea că autoritatea locală prin comisia de circulație nu a intervenit asupra soluțiilor existente în sensul de mers din Giroc spre Timișoara.

Soluția aceasta face parte dintr-un proiect de sistematizare a circulației de ansamblu, interesecția fiind completată de cele 4 sensuri giratorii provizorii pe Calea Timișoarei (str. Jupiter, str. Neptun, bvd. Soarelui și bvd. Aviației) avizate prin avizul nr.464834/14.10.2022 al comisiei I.P.J Serviciul Rutier care vor fi executate în cel mai scurt timp de către Consiliul Județean Timiș și care vor permite fluidizarea traficului, dar în primul rând vor spori siguranța rutieră”, explică Primăria Giroc.

Legătura dintre Giroc și Calea Șagului are 4 kilometri. Lucrările au costat 2 milioane de euro și sunt decontate prin PNDR.