„Minciuna și hoția – strategie în infrastructură și transporturi”. USR, noi critici la adresa ministrului Transporturilor

autostrada
untitled design set 970x90 px

Vicepreședintele USR Dan Barna a lansat noi acuzații la adresa membrilor Guvernului Ciucă, cu referire la activitatea ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Barna spune că România este în criză profundă din cauza unui „guvern incapabil să asigure funcționarea statului la limite decente”. 

„Felul în care ministrul Grindeanu (n.r, ministrul Transporturilor) conduce acest minister este cea mai clară dovadă a incompetenței guvernării PSD-PNL. Ceea ce face domnul Grindeanu este să aducă minciuna și hoția ca strategie în infrastructura și în transporturile în România.”, a spus Dan Barna, la Timișoara, referindu-se la numirea la CFR a lui Ion Alexandru Simu.

Dan Barna susține că România pierde resurse importante din PNRR, „după o luptă foarte grea pe care am dus-o la Bruxelles”. 

„Majoritatea șantierelor de construcții de autostrăzi au funcționat și au fost deblocate de Cătălin Drulă. Sunt blocate din nou acum exact de domnul Grindeanu și echipa domniei sale și este una din puținele pârghii pe care noi ca stat le avem pentru – bani europeni mă refer – a reduce inflația și pentru a funcționa economic și a genera venituri la buget. Faptul că pierdem resurse importante din PNRR după o luptă foarte grea pe care am dus-o la Bruxelles alături de Cristian Ghinea și de Cătălin  Drulă pentru ca României să i se aprobe alocări din PNRR pentru infrastructură, vedem acum că este irosită și batjocorită de un ministru care efectiv refuză să se uite la altceva decât la servirea clientelei de partid. (…) Toate acestea puse una lângă alta arată o Românie în criză profundă, arată un Guvern incapabil nu să guverneze pentru cetățeni, incapabil să asigure funcționarea statului la limite decente măcar comparativ cu ce se întâmplă în celelalte țări din Europa. Peste tot e criză numai că noi aici avem o risipă extraordinară, care zi de zi este accentuată și mai mult prin astfel de gesturi.”, a mai spus Barna.

Ministrul Transporturilor nu a dorit să comenteze declarațiile vicepreședintelui USR.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/