Milioane pentru liceenii de la „Economic”

Lucrările de modernizare şi extindere a clădirii Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa continuă datorită fondurilor europene.

Unitatea de învăţământ din Govândari s-a transformat spectaculos în ultimii ani şi, după cum anunţă primarul Mihai Stepanescu, lucrurile nu se opresc aici. „La Colegiul Economic putem fi beneficiarii, în urma unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, de o finanţare de circa 500.000 de euro, care vizează acel acoperiş, realizarea acelei şarpante. Cred că lucrurile au trenat un pic pentru că am rezolvat şi problema cu acel teren de la Colegiul Economic printr-un schimb cu un teren aferent unei parcări din oraş. Este un proiect bun şi acum putem vorbi de un proiect complet”, a declarat edilul-şef.

Cofinanţarea din partea administraţiei publice locale este de doar 2 la sută. Aproximativ două milioane de euro au fost investiţi la Colegiul Economic, însă proiectul iniţial nu cuprindea şi acoperişul, pentru care s-a aprobat acum această sumă.