Mihai Ritivoiu, ales președintele PSD Timișoara: „E timpul ca timișorenii să încerce și cu un pesedist”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Principalul obiectiv al președintelui PSD Timișoara, ales vineri după-amiază cu unanimitate de voturi, este câștigarea Primăriei Timișoara la următorul scrutin electoral. Mihai Rivitoiu a fost numit președinte interimar al organizației locale în noiembrie anul trecut și a fost singurul candidat în alegerile de vineri. 

„Prioritatea noastră zero este câștigarea primăriei în anul 2024. Pentru asta va fi un drum lung care implică, printre altele, crearea unei echipe de oameni de calitate și valoroși, cu care să dovedim timișorenilor că suntem alegerea firească pentru următorul scrutin. Este prima oară când cu 3 ani înainte ne asumăm un obiectiv și nu mai scoatem cu 3 luni înainte de alegeri un candidat, fiind clar în acele momente că nu credeam că avem vreo șansă și în plus, cred că după 30 de ani de guvernare de dreapta absolut falimentară în care situația este așa cum este și Timișoara este la un pas de a intra în incapacitate de plată, e timpul ca timișorenii să încerce și cu un pesedist.”,  a declarat Mihai Ritivoiu.

Ritivoiu spune că e prematur să declare că el va fi candidatul PSD la Primăria Timișoara în 2024.

„E mult prea devreme pentru a spune acest lucru. Suntem 4 sau 5 colegi în echipa de conducere a partidului care pot oricând să ocupe acest post și vom face măsurători și vom avea cea mai bună soluție. Este obligatoriu să aibă experiență politică și administrativă, pentru că în prezent ne lovim la Primăria Timișoara chiar de această lipsă de experiență care sper să nu ne fie fatală.”, a mai spus Ritivoiu.

Sorin Grindeanu: „Să nu vă fie frică să stabiliți ca țintă pentru 2024 câștigarea Primăriei Timișoara”

Prezent la conferința extraordinară de alegeri la PSD Timișoara, fostul premier Sorin Grindeanu le-a vorbit delegaților despre succes și eșec.

1000x100 casa brutarului

„Timișoara în ceea ce privește funcția de primar… eșec după eșec, cam asta a fost. S-a vorbit de o schimbare, de reformare, de nou. Cum ar fi dacă am schimba și modul în care privim lucrurile și experiențele de până acum? Dacă n-am privi eșecul în sine ca pe un eșec? (…) De fiecare dată am acumulat experiență, am urcat treaptă cu treaptă spre ceea ce ar putea fi succesul nostru de mâine, de anul viitor, din 2024. Ar putea fi un mod de a privi lucrurile. Dacă am spune că eșecurile au fost poate doar niște pași în maturizarea noastră politică, au fost mijloace importante de a învăța și acumula energie pentru atingerea succesului. (…) Ziua în care începi să nu mai cauți scuze e prima zi din drumul pe care îl ai spre succes. Așa că vă rog să nu mai venim cu scuze, să folosim fiecare experiență pentru viitorul nostru succes. Să nu vă fie frică să stabiliți ca țintă pentru 2024 câștigarea Primăriei Timișoara. Astăzi avem experiența și maturitatea să spunem cu voce tare că asta ne dorim. Albert Einstein spunea că eșecul este succesul în progres. Să spunem și noi atunci, domnule Rivitoiu, câștigarea Primăriei Timișoara de către noi, de astăzi, este în progres.”, a spus prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

La rândul său, președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, a identificat vinovații pentru pierderea alegerilor din 2020 de către PSD în Timișoara.

„Astăzi nu suntem într-un moment de sărbătoare. Am avut niște alegeri locale pe care le-am pierdut, am avut un scor prost pe Timișoara, un scor slab la consiliul județean și am avut un scor prost și la alegerile parlamentare. Chiar dacă este mai bun decât cel din vară, nu este un moment festiv. Cred că trebuie să recunoaștem că principala vină o are PSD central în raport cu PSD Timiș. Pentru că demiterea Guvernului Grindeanu, excluderea din partid a unor membri, decapitarea organizației și lăsarea ei în afara puterii de decizie în PSD, toate aceste lucruri ne-au pus în situația să nu contăm la București și să transmitem această lipsă de anvergură politică. Ne-au trebuit 26 de ani să câștigăm un tip de alegeri în Timișoara, le-am câștigat în 2016, pentru ca după aceea, să facem praf aproape fiecare câștig pe care l-am avut în Timișoara. Pentru că eu spun că în Timișoara câștigi cel mai greu voturile, le pierzi cel mai repede dacă nu ești atent și după aceea le câștigi înzecit mai greu, dacă vrei să o iei de la capăt. (…) Devenim mai credibili dacă primul lucru este acela să ne asumăm erorile trecutului. Și trebuie să ne asumăm și noi că o parte din responsabilitatea unor guvernări de dreapta la nivel local în Timișoara o avem și noi prin faptul că nu am știut să convingem timișorenii că avem candidați mai buni decât cei pe care i-au votat.”, a declarat Simonis.

Mihai Ritivoiu a fost numit interimar la conducerea PSD Timișoara după alegerile locale de anul trecut, când liderii organizației au demisionat, ca urmare a rezultatelor proaste înregistrate. Ei au adunat mai puțin de 9.000 de voturi în municipiu și au obținut doar trei mandate în CL Timișoara. PSD Timișoara are acum în jur de 3.700 de membri.

expres banat 1000x100 (2)