Mihai Bona, șeful Ocolului Silvic Văliug: „Ne așteptam să ne facă teste, dar nici vorbă de așa ceva. Mai avem răbdare, au trecut doar trei zile!”

untitled design set 970x90 px

La mijlocul săptămânii trecute, unul dintre angajații Ocolului Silvic Văliug a fost confirmat cu coronavirus. În aceeași situație se află în prezent și soția sa, ambii fiind internați acum în spital. Dar, până să se ajungă aici, bărbatul, care este șoferul Ocolului, a venit la lucru, chiar dacă nu se simțise prea bine în ultimile zile și, colac peste pupăză, nici nu anunțase că-i venise acasă fiica stabilită într-o țară din Asia.

Din cauza inconștienței șoferului, 11 angajați, în frunte cu șeful de Ocol, ing. Mihai Bona, sunt izolați la domiciliu, dar și o angajată a Direcției Silvice Reșița, cu care bărbatul a intrat în contact direct. Cum în ziua în care a fost testat șoferul a mers și la bancă, este posibil ca și persoane din cadrul acelei instituții să fi fost infectate. Din informațiile noastre, până acum nu s-a efectuat nicio anchetă epidemiologică.

Mihai Bona, care de trei zile este „consemnat” la domiciliul său din Caransebeș, este supărat pe faptul că până acum nimeni nu l-a întrebat, la propriu, de sănătate. „Nu mi se pare normal ce se întâmplă. Stăm închiși în casă, fără să avem simptome, fără ca cineva să ne spună ce să facem în această situație, în afară de a suna medicul de familie sau la 112 în cazul în care ne este rău. Văd ce înseamnă izolarea, eu am noroc că stau la curte, dar mulți dintre angajații Ocolului locuiesc la bloc, unii chiar în garsonieră. Ne așteptam să ne facă teste după ce un angajat a fost depistat pozitiv, dar nici vorbă de așa ceva. Să ni se ia o povară de pe suflet, să nu ne mai gândim mereu la asta, să ni se spună dacă suntem infectați sau nu. Mai avem răbdare, au trecut doar trei zile.”‚ face haz de necaz șeful Ocolului Silvic Văliug.

publicitate ziar expresb 1000x100

Bona este contrariat și de faptul că autoritățile le-au promis că vor ține legătura cu el și cu subordonații săi aflați în izolare la domiciliu pentru a-i ajuta cu cele necesare, dar până acum nu s-a întâmplat așa ceva. „Să fi sunat sau să fi venit careva dintre autorități la noi acasă să ne întrebe dacă avem nevoie de ceva, alimente, apă și alte bunuri de strictă necesitate. În cazul meu nu se pune problema, are cine să îmi aducă o pâine, dar sunt oameni care nu au această posibilitate. Ei ce fac, cum se descurcă 14 zile?”, se întreabă Mihai Bona.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/