La Ocolul Silvic „Banatul Montan”, legea este mai presus de orice hotărâre, dă asigurări Mihai Moatăr.
Reacția șefului de ocol vine după ce primărița comunei Lăpușnicu Mare a făcut o serie întreagă de acuzații, vorbind despre nereguli majore pe care le-ar fi identificat în activitatea silvicultorilor de la „Banatul Montan”.
Pentru corecta informare a opinie publice, spune Moatăr, se vede nevoit să facă următoarele precizări:
„Punerea in valoare a masei lemnoase din fondul forestier apartinand U.A.T. Lapusnicu Mare s-a facut conform prevederilor din amenajamentul silvic in vigoare, iar in perioada 2021-2023 au fost constituite acte de punere in valoare pentru un volum de 2.830,08 mc pentru populatie si agenti economici, toate avand hotarari ale consiliului local Lapusnicu Mare.
De asemeni s-au marcat pentru cetatenii comunei Lapusnicu Mare in afara fondului forestier un volum de 1.307,6 mc, toate cererile fiind vizate de primaria Lapusnicu Mare.
Nu exista nici un act aditional de prelungire a contractului sefului de ocol cu clauza mentionata de 10 % din profit.
Conform Regulamentului O.S.Banatul Montan-R.A., semnat si autentificat prin notariat de cele 7 U.A.T-uri printre care si U.A.T Lapusnicu Mare prin primar Mihaela Dragila la Art.4 alin.(2) se specifica ,, Ocolul Silvic Banatul Montan-R.A., este constituit in vederea administrarii fondului forestier si a pasunilor impadurite proprietate publica a celor 7 U.A.T-uri denumite in sensul prezentului regulament parti asociate dupa cum urmeaza:
UAT Comuna Carasova – 969,1 ha
UAT Comuna Forotic – 685,1 ha
UAT Comuna Goruia – 263,0 ha
UAT Comuna Lapusnicu Mare – 1.860,3 ha
UAT Municipiul Resita – 1.106,9 ha
UAT Comuna Slatina Timis -1.127,13 ha
UAT Comuna Tivaniu Mare – 805,1 ha
TOTAL – 6.816,3 ha
Materialul lemnos despre care face referire d-na primar Dragila Mihaela ca, putrezeste prin padure a facut obiectul actului de punere in valoare nr. 7 U.P. I Lapusnicu Mare u.a. 3A cu un volum brut de 297 mc. Amplasarea masei lemnoase s-a facut de comun acord cu conducerea primariei. In data de 10.10.2018 s-a incheiat contractul de prestari servicii exploatare nr.544 ( fasonat ,scos, apropiat ) cu SC Wiskmart SRL care nu a fost finalizat, apoi in data de 03.12.2018 a fost incheiat contractul de prestari servicii exploatare fasonat la cioata nr.1121 cu aceeasi firma , fiind finalizat la data de 31.12.2018, adica toti arborii au fost doborati la cioata. Dupa o neintelegere intre d na primar si familia Stoicu , aceasta nu a mai permis sa se colecteze materialul lemnos prin poiana privata a familiei Stoicu, ulterior d na primar Dragila Mihaela a cuprins aceasta suprafata in zona de liniste iar G.F J. Caras-Severin prin nota de constatare nr.331 a sanctionat primaria prin excludere de la plata in cadrul ,,Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor ,, a suprafetei de 22,3 ha.
In anul 2018 eu eram sef de ocol la Bocsa Romana iar intreaga vina dupa documentele existente ii apartine in totalitate, deci d-na primar Dragila Mihaela ar trebui sa suporte consecintele nestiintei.
In conformitate cu prevederile Codului Silvic reactualizat la art.14 alin.(5) este stipulat foarte clar ,, Sefii ocoalelor silvice prevazute la art.10 alin.(2) si conducatorii structurilor silvice de rang superior sunt angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata si trebuie sa aiba vechimea de minimum 5 ani, respectiv 8 ani, ca ingineri cu studii superioare silvice in domeniul silviculturii, conform regrementarilor in vigoare,,. In consecinta ,Legea este mai presus de orice hotarare.”
CITEȘTE ȘI:
Nelu Popa și Ion Lala, planuri necinstite și lacome cu banii lăpușnicenilor!