Micul Nobel al Banatului sau Gala Excelenței Bănățene 2022

»rem 4609

Valorile Banatului marchează nu doar o continuare a valorilor profunde privind conservarea bunelor tradiții, a performanței oamenilor locului, a excelenței, a îndârjirii de a reuși mai presus de orice, ci rămân, în primul rând, principalul eveniment care promovează meritocrația în zona de vest a României, în istoria noastră recentă.

Gala Excelenței Bănățene 2022 a ajuns la cea de-a 9-a ediție, eveniment de marcă, legat de istoria veche a Timișoarei, nouă fiind și bastioanele cetății Timișoarei.

 De mii și mii de ani oamenii au găsit soluții pentru a supraviețui în fața provocărilor generate de calamități, de crize sau de războaie. Poporul român are în genele sale toate calitățile unui supraviețuitor și a avut întotdeauna înțelepciunea și puterea de a merge mai departe. Ce ne-a lipsit, cel puțin în istoria relativ recentă, a fost puterea de a ne recunoaște valorile și de a le promova la nivel european și universal. Este și acesta un motiv pentru care minți luminate precum Ștefan Procopiu, Nicolae Paulescu și mulți alții nu au avut parte de o recunoaștere mondială binemeritată” (Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rectorul UVT).

Gala Excelenței Bănățene, alături de alte evenimente organizate cu aportul esențial al Marii Loje Naționale din România, și aș aminti aici Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, eveniment organizat în parteneriat cu Academia Română, au rolul de a recunoaște, la nivel regional și la nivel național pe cei mai buni dintre noi, pe cei care performează în cele mai importante domenii ale științei, în domeniul culturii și artelor dar și al responsabilității sociale și al promovării regiunii noastre” (Prof. Univ. Dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al M.L.N.R.)

”Gala Excelenței Bănățene 2022, sau «Micul Nobel al Banatului» cum a mai fost denumită, marchează nu doar o continuare a valorilor profunde ale Timișoarei și Banatului privind conservarea bunelor tradiții, a performanței oamenilor locului, a excelenței, a îndârjirii de a reuși mai presus de orice, ci rămâne, în primul rând, principalul eveniment care promovează meritocrația în zona de vest a României, în istoria noastră recentă”. (Dr. Adrian Bădescu, coordonator al echipei de organizare a Galei Excelenței Bănățene și fondator Medici’s).

»rem 4548

În condiții de vicisitudine (criză, război sau pandemie) este nevoie mai mult ca oricând de excelență și de valoare. Este nevoie să nu ne abandonăm disperării, adaptându-ne și folosindu-ne de energiile contextului pentru a ne lansa pe o nouă treaptă de progres. Omenirea a găsit întotdeauna cele mai extraordinare soluții exact în cele mai grele momente ale sale.

Banatul și Capitala sa, Timișoara, au fost dintotdeauna repere de inventivitate, inovație, leagăne de cultură şi minți luminate care au creat valori ce au depășit granițele ținutului, unele fiind și astăzi în folosul oamenilor din toate colțurile lumii.

Există un portofoliu cu peste 1.000 de premiere timișorene, bănățene, naționale şi internaționale, îi avem alături pe Traian Vuia, Babeş, Bredicenii, iar creativitatea bănățenilor nu s-a oprit la veacurile trecute, astăzi fiindu-ne greu să ţinem pasul cu portofoliul premierelor și al excelenței lor.

Din dorința de a evidenția munca elitelor bănățene, s-a născut GALA EXCELENŢEI BĂNĂŢENE, care este un eveniment academic, preluând modelul Premiilor Nobel (gală – concert – dineu), poziționându-se ca un ”Nobel regional”, al Banatului.

Evenimentul a ajuns la cea de-a IX-a ediție şi are ca obiectiv tocmai promovarea valorilor Timișoarei, ale Banatului și ale regiunii de vest, susținând totodată cultura excelenței. Momentul de gală va avea loc la Venue Grand Balroom, Timișoara, în data de 10 decembrie, 2022, cu începere de la ora 18.00, (ultima sâmbătă înainte de data declanșării revoluției de la Timișoara și a eliberării orașului și a țării de sub comunism).

Organizatorii Galei Excelenței Bănățene sunt Consiliul pentru Excelență Timișoarei, reunind Academia Română filiala Timiș şi cele patru universități de prestigiu din Timișoara (Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică, Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară), în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România şi Asociația ”Timisensis”.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/