Microsoft anunță o nouă actualizare pentru Windows 10. Disponibilă de mâine!

O nouă actualizare pentru sistemul de operare Windows 10 va fi disponibilă din 30 aprilie, arată un comunicat al Microsoft, citat de Mediafax.

Potrivit companiei, noua actualizare vine cu funcții de voce care permit introducerea datelor prin „dictare”, fără a scrie, funcții care ajută utilizatorul se concentreze mai bine atunci când navighează pe internet, sau funcții care permit economisirea timpului petrecut în fața ecranelor.

„Proliferarea dispozitivelor, îmbinată cu explozia de informații, a dus la o creștere a timpului petrecut în fața ecranelor. Informațiile sunt disipate pe mai multe dispozitive, localizarea acestora, prin căutarea în e-mailuri sau în fișiere, devenind din ce în ce mai dificilă”, precizează Microsoft.

Potrivit Microsoft, funcția Timeline îi ajută pe utilizatori să economisească timp, Windows 10 permițând utilizatorilor să se „întoarcă în timp” pentru a găsi fișierele dorite, indiferent dacă le-au accesat în ziua respectivă sau cu una sau mai multe săptămâni în urmă, informează Mediafax.

Actualizarea introduce și funcția Focus Assist pentru a ajuta utilizatorii să își păstreze concentrarea. Focus Assist se poate activa oricând utilizatorul dorește să îndeplinească sarcini fără ca atenția să îi fie distrasă de social media, de exemplu, sau de alte notificări. „Această funcție poate fi programată să pornească automat în anumite momente din timpul zilei când utilizatorul dorește să lucreze în liniște. La final, utilizatorul primește un rezumat al noutăților apărute între timp, fie notificări, e-mailuri sau actualizări. De asemenea, funcția Focus Assist poate fi configurată pentru a oferi prioritate și a nu bloca e-mailurile sau apelurile de la anumite persoane”, menționează reprezentanții sistemului de operare.

O altă funcție pe care Microsoft o lansează în actualizarea Windows 10 din aprilie sunt actualizările pentru Microsoft Edge, care ajută utilizatorii să se concentreze mai bine și atunci când navighează pe internet.

Microsoft menționează că experiențele informatice naturale permit utilizatorilor să vorbească direct cu dispozitivele pentru a îndeplini sarcinile, fără a scrie, din această cauză introducerea datelor prin intermediul vocii poate schimba complet modul în care oamenii interacționează cu dispozitivele lor, dincolo de noutate sau divertisment. „Unul din modurile de introducere naturală a datelor disponibil prin actualizarea Windows 10 din aprilie 2018 este funcția Dictation5. Aceasta facilitează utilizatorilor luarea de notițe sau scrierea unei lucrări, folosind doar vocea. Plasând cursorul în orice câmp de text, în Windows 10 sau într-o aplicație, utilizatorul trebuie să apese tastele Win+H și pur și simplu să înceapă să vorbească. Funcția Dictation din Windows 10 în varianta sa actualizată va capta rapid și precis cuvintele utilizatorului, astfel încât ideile spontane sau discursurile pot fi transpuse în scris cu ușurință”, menționează Microsoft.

Actualizare Windows 10 din aprilie 2018 cuprinde și o serie de alte caracteristici noi, printre care instrumente IT simplificate de gestionare pentru utilizatorii enterprise, noi modalități creative prin intermediul aplicațiilor Photos, 3D și Windows Mixed Reality, noi soluții pentru siguranța online și îmbunătățiri ale experienței de gaming.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/