Odată cu finalizarea lucrărilor cuprinse în proiectul tramvai, municipalitatea propune și modernizarea străzilor și aleilor din interiorul microraioanelor.
Primarul Ioan Popa promite să schimbe complet fața microraioanelor din Govândari. Dacă proiectul pentru reintroducerea tramvaiului în municipiu a rezolvat din punct de vedere tehnic și estetic bulevardul principal al orașului, de la Renk până în Muncitoresc, precum și Calea Timișoarei, Primăria Reșița se pregătește să modernizeze acum și Microraioanele II, III și IV, din Lunca Bârzavei, dar și Calea Caransebeșului și Parcul Tricolorului. Investițiile se vor face cu fonduri europene, ca, de altfel, toate proiecte de mare anvergură ale Reșiței.
„Sunt trei proiecte distincte. Aici depunem la nivel de autorizație de construcție, după care se semnează contractul de finanțare cu ADR Vest, care ne-a finanțat și studiile de fezabilitate și proiectele tehnice. Ne-au cerut să facem o prioritizare a lor. Am spus așa, prioritatea numărul unu este Parcul Tricolorului și Calea Caransebeșului. Prioritatea doi este Micro IV și prioritatea trei – Micro II și III”, a spus, pentru expressdebanat.ro, Ioan Popa.
Primarul Reșiței spune că în ceea ce privește reabilitarea microraioanelor, schimbarea va fi semnificativă, grădinile din fața blocurilor vor dispărea și se va opta pentru construirea de parcări etajate. „Se sparge tot, vor dispărea grădinile, regândim parcările. O să facem în unele locuri parcări etajate, pe două nivele, semi-îngropate, astfel încât în loc să avem o dispersie a parcărilor pe lângă fiecare bloc, să le centrăm puțin și să disponibilizăm spații pentru public”, a explicat Popa.
De un tratament special va beneficia și Parcul Tricolorului, unde se organizează multe dintre evenimentele locale ale orașului, și care, așa cum o recunoaște și edilul-șef, arată dezolant. „Aleile sunt execrabile, trebuie refăcute complet și le vom face permeabile. Vom veni cu o piatră nobilă, ca și în Centrul Civic. Zona din fața Monumentului Eroilor este, de asemenea, execrabilă, este acolo un asfalt tot pușcat. La fel vom proceda și aici. De fapt, refacem întreaga zonă. Vom mai avea mobilier urban nou, bănci, coșuri de gunoi, și încercăm să identificăm, la fel ca și în Centrul Civic, trei sau patru zone unde să facem niște terase civilizate pe perioada de vară”, a conchis edilul Reșiței.