„Mi s-a propus inclusiv funcția de președinte al Consiliului Județean! Ipocrizia Alinei Gorghiu nu are margini!”

Prim-vicepreședintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, ajuns, în urma alegerilor locale din iunie și a protocolului cu PSD, vicepreședinte al Consiliului Județean, o desființează pe Alina Gorghiu, președintele Partidului Național Liberal.

Popovici a reacționat dur după ce Alina Gorghiu a vorbit, în timpul vizitei sale la Reșița, despre un Traian Băsescu căruia i-ar fi expirat de mult timp termenul de valabilitate pe scena politică românească și despre frustrarea acestuia că PMP nu va intra în Parlament. „Ipocrizia Alinei Gorghiu văd că nu are margini. Aceeași atitudine a avut-o PNL-ul față de PMP și înainte de alegerile locale, iar după aflarea rezultatului, unii din liderii PNL stăteau în lacrimi la ușa domnului președinte Traian Băsescu pentru a susține majoritățile din consiliile județene, printre care este și Caraș-Severinul. Mie personal mi s-a propus inclusiv funcția de președinte al Consiliului Județean cu susținerea PNL-ului. Cu siguranță, PMP va participa la viitoarea guvernare pentru că va fi elementul care va înclina balanța și nu știu de ce, dar cred că se va repeta același scenariu ca la alegerile locale. Mă refer aici la poziția PNL”, a declarat Popovici.

Liderul PMP Caraș-Severin nu a uitat nici faptul că Alina Gorghiu a respins încă dinainte de alegeri o posibilă alianță cu PMP pentru stabilirea unui eventual nou guvern. Un guvern în care, spunea șefa PNL, PMP nu are cum să ajungă, iar PSD e pregătit să-l facă alături de ALDE. „Nu există Băsescu ca variantă de dialog și o alianță este exclusă!”, sunt cuvintele Alinei Gorghiu care l-au determinat pe Ionuț Popovici să reacționeze. „În scurtul timp de când fac politică eu am învățat că niciodată nu trebuie să spui niciodată în politică. Doamna Gorghiu, care e mai veche decât mine în politică, văd că nu știe acest lucru. Domnul Traian Băsescu va face ce trebuie pentru PMP și va asigura o stabilitate politică după 11 decembrie. Domnul Băsescu va hotărî direcția PMP după 11 decembrie. Nu se poate negocia acum, nu se poate negocia ce nu avem, nu se poate negocia ceva înainte de a avea vreun rezultat. Cred că se va repeta figura de la locale, când PMP a fost acel element care a înclinat balanța. Nu cred că se va face guvernare fără PMP. În Caraș-Severin, PMP speră la un scor cu minim două cifre”, a comentat prim-vicepreședintele PMP Caraș-Severin.