Meteorologii avertizează: urmează vijelii, grindină și temperaturi scăzute

Suntem la un pas de anotimpul cald, însă vremea nu seamănă deloc cu ce ar trebui să avem în luna mai. Iar meteorologii nu au deloc vești bune pentru zilele ce urmează.

Furtuni puternice, vijelii, ploi însemnate, descărcări electrice și căderi de grindină. La toate acestea se adaugă și temperaturi mult mai scăzute decât ce ar trebui să avem la începutul lunii mai, adică în ultima lună de primăvară. Meteorologii au emis o informare care a intrat în vigoare astăzi, la ora 15, și este valabilă pentru întreaga țară.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și izolat 40-60 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării. Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60-70 km/h, spulberând zăpada”, spun meteorologii.

Potrivit informării specialiștilor, vremea rea nu se lasă dusă cel puțin până miercuri dimineață.

banner 970 x 250