„Meseria rămâne brăţară de aur! Cu online-ul acesta, vai de capul tinerelor generaţii”

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Desfășurarea cursurilor în varianta online, din cauza pericolelor COVID-19, îi pune serios pe gânduri pe părinți. Convinși că actuala modalitate de parcurgere a materiei, deși necesară astăzi, nu va avea un deznodământ fabulos atunci când elevii își vor testa bagajul de cunoștințe în cadrul examenelor naționale, o bună parte a adulților caută mai degrabă să le îndrepte atenția odraslelor spre o meserie decât să ajungă „proști cu diplomă pe care să nu-i angajeze nimeni”.

Dacă nu cu mult timp în urmă aproape că niciun părinte nu concepea ideea ca propriul copil să nu aibă o facultate, condiție necesară pentru asigurarea unui viitor strălucit, astăzi, după ce noul coronavirus și-a pus serios amprenta asupra segmentului educațional, tot mai multe planuri par să se năruiască, singura șansă de izbândă fiind dată de revitalizarea școlilor de meserii.

„Pe zi ce trece am o dezamăgire tot mai mare față de halul în care a ajuns învățământul românesc. Văzând cum își tot dau cu stângul în dreptul actualii guvernanți pe la TV, ba legat de subiectul tabletelor pentru elevi, ba legat de redeschiderea școlilor, îmi pun tot mai des întrebarea dacă merită să ne trimitem copiii la universitate. Cred că ar fi mai câștigați dacă ar învăța o meserie decât să ajungă proști cu diplomă pe care să nu-i angajeze nimeni. E drept că cei mari, elevii de liceu, mai înțeleg cum e cu tehnologia modernă, dar cei mici? Cum învață ei alfabetul din fața monitorului, dacă nu stă unul dintre părinți în preajma lor? Din cauză că nu pricep o iotă din tot ceea ce se predă în cadrul cursurilor online, părinții fac sacrificii enorme pentru a-și trimite copiii la meditații și atunci vine întrebarea firească: dacă merită să mai faci un efort financiar vizavi de mediul academic? În schimb, meseria rămâne brățară de aur. Cu online-ul acesta, vai de capul nostru și al tinerelor generații. Am vrut democrație, iată democrație. Dacă democrația înseamnă analfabeți funcțional, atunci degeaba au murit cei care au luptat în urmă cu mai bine de trei decenii pentru a ne scăpa de comunism.”, atrage atenția un părinte al cărui copil se pregătește să susțină, anul acesta, examenul de bacalaureat.

Muzeul TM

Sursa foto principal: zf.ro.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/