Meniurile restaurantelor trebuie să conțină de azi detalii despre ingrediente

happy man and woman looking at menu in restaurant

Meniurile restaurantelor trebuie să conțină, începând de astăzi, detalii despre ingrediente și valori nutriționale.

Prevederile ANPC se referă la completarea listelor meniu din restaurante sau locații de alimentație publică, precum și adăugarea, pe site-urile operatorilor economici care primesc astfel de comenzi online, a detaliilor referitoare la ingredientele produselor alimentare și valorile lor nutriționale, astfel încât consumatorul să fie informat exact referitor la preparatele comandate.

publicitate online in ziar Express de Banat

Decizia fusese amânată până pe 15 martie, în urma consultărilor Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) cu patronatele din HORECA.

Decizia de amânare a termenului de afișare a acestor informații în listele meniu fizice sau virtuale a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecțiilor de informare.

„Ordinul nr. 201/2022 al Președintelui ANPC conține elemente esențiale pentru sănătatea consumatorilor, considerate de specialiștii instituției a fi deosebit de importante, în beneficiul consumatorilor, căci, dacă în conformitate cu Regulamentul UE nr. 1169/2011 există obligativitatea prezentării tuturor datelor legate de ingredientele produselor alimentare și valorile lor nutriționale, tot așa este normal să se regăsească același tip de informații care să descrie un preparat culinar servit într-o locație de alimentație publică. În acest fel, consumatorii pot lua decizia în cunoștință de cauză, atunci când aleg, într-o astfel de unitate, un produs sau altul”, informa ANPC.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/