Meniuri bilingve în localurile din Timișoara. Proprietarii, obligați să se conformeze

1000x100 (4)

Un proiect de hotărâre aprobat în cadrul celei mai recente întâlniri a Consiliului Local Timișoara ridică în discuție o problemă pe care mare parte dintre unitățile de alimentație publică din municipiul Timișoara o au: lipsa unui meniu minimal bilingv.

Astfel, în urma ședinței din 7 februarie, s-a luat decizia ca una dintre condițiile impuse celor care doresc să primească acord comercial de funcționare pentru unități de alimentație publică să fie existența unui meniu scris neapărat în cel puțin două limbi: română și engleză. „Stabilim că aceasta e regula. Ca să primești acord comercial de funcționare trebuie să prezinți meniul cel puțin în cele două limbi menționate anterior.”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Evident, este și în interesul comercianților să prezinte meniul în mai multe limbi, dar noi obligăm la cele două: limba locului și limba engleză… chiar dacă englezii au ieșit din Uniunea Europeană.”, a adăugat primarul Robu. În condițiile în care Timișoara urmează să fie oficial, în mai puțin de 12 luni, Capitală Europeană a Culturii, s-ar putea ca aceasta să nu fie singura normă impusă celor care doresc să își deschidă unități de alimentație publică.

leader board 728 x 90 px

Proiectul a fost aprobat cu 20 de voturi „pentru”.