Medicul Octavian Mazilu, cercetat pentru luare de mită, stă 30 de zile în arest preventiv

medicul spagar de la Timisoara, director medical la Severin

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au decis, miercuri, că medicul timișorean Octavian Mazilu cercetat pentru luare de mită va sta în arest preventiv 30 de zile.

Doctorul și-a petrecut și noaptea trecută în arestul IPJ Timiș, după ce a fost prins de polițiști chiar când lua mită de la o pacientă.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.