Medicul Eugen Muntean – cetățean de onoare al Caransebeșului „Voi rămâne aproape de spital”

eugen muntean conferire titlu
po 1000x100px (4)

Cu o activitate de aproape 40 de ani în Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, medicul Eugen Muntean este de acum și cetățean de onoare al orașului.

Titlul i-a fost conferit medicului zilele trecute, în cadrul ședinței Consiliului Local, în semn de respect pentru întreaga activitate derulată în spitalul de pe Timiș și Sebeș, timp de 38 de ani. „Domnul doctor are o activitate îndelungată în municipiul nostru, este medic la spital din 1985, timp în care a desfășurat o activitate extraordinară și laborioasă. Probabil a adus pe lume cei mai mulți copii din municipiul Caransebeș și, așa cum spuneam, este una dintre persoanele pentru care cu toții trebuie să avem un mare respect.”, a spus primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

La rândul său, reputatul medic a mulțumit pentru distincția primită, declarând că își va continua activitatea în spital, sprijinindu-și, totodată, mai tinerii colegi, aflați la început de drum.

„Voi căuta să ajut în continuare spitalul, pentru că acesta merită respectat de toată lumea. Aici se face performanță. În fiecare noapte, în fiecare zi, aici sunt cazuri extrem de grave, pentru că așa este la ora actuală situația biologică pe care o traversăm, pe care eu și colegii mei încercăm să le rezolvăm cât mai bine. Pe de altă parte, trebuie să remarc și faptul că, într-adevăr, în spital s-au făcut progrese importante în ultimii doi, trei ani, în ceea ce privește aspectul unității medicale. S-a adus aparatură excepțională, dar să nu uităm că tranziția de la o medicină clasică la una ultramodernă s-a făcut oarecum prea abrupt. Între cele două generații trebui să existe o întrepătrundere armonioasă, că degeaba ai un RMN și îți dă un rezultat, dar tu nu știi să-l rezolvi. Așa că, atât timp cât voi mai lucra în spital o să-mi canalizez activitatea pe studenți, pe medicii rezidenți, cadre tinere, ca să înțeleagă că între cele două fenomene, examenul clinic și cel paraclinic, trebuie să existe o îmbinare armonioasă pentru  rezolvarea corectă a cazurilor.”, a spus Muntean.