În fața unui adevărat tir de acuzații lansate de medici de toate specializările, inclusiv de specialiști în medicină hiperbară, doctorul care începuse terapia cu marele artist spune că nu procedurile de la Clinica Nera l-au omorât, ci cu totul altceva!
Specialist în psihiatrie, dar căruia Ministerul Sănătății îi recunoaște și competența în medicina hiperbară, medicul Bogdan Matei respinge toate acuzațiile, atât cu privire la superficialitatea de care ar fi dat dovadă în evaluarea pacientului Petrică Mîțu Stoian înainte de a începe procedurile în camera hiperbară, cât și legat de competența sa în această ramură a medicinei. Potrivit acestuia, artistul a venit într-o stare aparentă bună de sănătate la Clinica Nera, avea parametrii vitali normali, iar în urma consultației inițiale făcute chiar de către doctorul Matei a primit aprobarea pentru a intra la o primă testare în spațiul hiperbar. „Discuțiile legate de acele barotraume nu se susțin. Pot apărea două tipuri de probleme, dar barotraumele apar imediat, nu după câteva ore bune. Tratamentele sunt standardizate, modelul de cameră hiperbară e cel mai modern din România, e cel mai bun în domeniu și a avut verificare acum trei săptămâni. Nu cred că domnul Stoian a decedat din cauza expunerii la oxigen!”, se apără medicul de la Clinica Nera, în ciuda reacțiilor venite de la tot mai mulți oameni în halate albe care consideră că terapia respectivă i-a făcut rău unui Petrică Mîțu Stoian care avea destule probleme de sănătate și care scăpase recent de Covid, dar cu urme serioase.
Concluziile preliminarii trase de legiști în urma examinării macroscopice vorbesc despre un șoc traumatic, ruptură de alveole pulmonare ca urmare a manevrelor efectuate în camera hiperbară. Supradozajul cu anticoagulante ar fi facilitat de asemenea șocul traumatic. În două săptămâni ar trebui să ajungă și rezultatele probelor analizate microscopic de către specialiștii de la „Mina Minovici”, care vor spune mult mai precis de ce a murit marele artist al Olteniei.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Peste 100 de muncitori, 55 de utilaje și 80 de autobasculante lucrează pe șantierul de construire a drumului de legătură dintre Timișoara și autostrada A1. Stadiul de realizare a...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Braconaj, uz ilegal de armă și distrugere de probe, anchetă în Timiș
UVT își dezvoltă infrastructura de cazare și sport cu bani din PNRR
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281