Medicii de familie din județul Timiș trimit medicamente și materiale sanitare colegilor din Ucraina

medicamente

Medicii de familie din Ucraina vor fi sprijiniți de colegii lor din județul Timiș. S-au trimis medicamente și diferite materiale sanitare și de protecție.

În plus, sunt doctori care oferă servicii medicale gratuite refugiaților care tranzitează țara sau aleg să rămână. În ceea ce privește donațiile, au fost deja trimise pături, echipamente medicale și alimente.

„Prin departamentul nostru social, unde avem o colegă inimoasă, doamna doctor Ioana Ciucure, care se implică în acest departament social și împreună cu mai multe fundații și cu Primăria Timișoara, nivel la care s-a constituit departamentul Timișoara-Ucraina, noi, medicii de familie, am donat pături, pansamente, echipamente medicale, medicamente, alimente pentru sinistrații din Ucraina”, a spus Mihai Iacob, președintele Societății Timiș de Medicina Familiei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Doctorii sunt invitați să redirecționeze 3.5% din impozitul pe venit sau pe profit, bani din care vor fi cumpărate în continuare cele necesare în cabinetele medicilor din Ucraina.

„Săptămâna viitoare vom avea adunarea medicilor de familie care va avea loc la Timișoara Convention Center. Am luat inițiativa în cadrul consiliului director, ca medicii de familie din județul Timiș, cei care doresc, să vireze acei 3.5% pe formularul 250, în care pot să redirecționeze impozitul pe venit sau pe profit spre Societatea Timiș de Medicină a Familiei care, într-un cont special să strângă acești bani pentru a achiziționa echipamente medicale, pansamente, medicamente pentru colegii noștri din Cernăuți în mod special. Noi ne-am gândit că dacă vor fi familii ale medicilor de familie din Ucraina sau ale unor colegi medici să îi și cazăm. Poate la anumiți medici de familie care au posibilitatea să cazeze membrii din aceste familii, chiar în casele lor”, a mai spus Dr. Mihai Iacob.

banner 970 x 250