Maternitatea Regina Maria din cadrul Spitalului Premiere, la nivelul celor mai ridicate standarde de siguranță și confort

dmz7514 (1)

Fiecare femeie care așteaptă un copil își dorește ca el să vină pe lume în cel mai bun loc, un loc care să pună atât la dispoziția mamei, cât și a nou-născutului cel mai înalt standard de confort și siguranță. Exact acesta este obiectivul maternității Regina Maria din cadrul Spitalului Premiere – totul pentru siguranța mamei și a copilului.

Grija procedurilor atent explicate, supra specializarea medicilor și încrederea susținută de echipamentele de ultimă generație sunt câteva dintre atuurile pe care maternitatea din cadrul Spitalului Premiere le oferă.

“Ne gândim întotdeauna la mamă și la nou născut ca la un tot, la confortul și siguranța amândurora. Anul trecut am extins secția de Neonatologie a Spitalului la peste 300 de mp, am investit în echipamente de ultimă generație făcând posibilă îngrijirea simultană a 4 nou-născuți în stare critică și a 6 nou-născuți prematuri care necesită îngrijire și tratamente speciale. Tot anul trecut am inaugurat sala de nașteri blânde, un spațiu care dispune de dotări ce oferă confort mamelor care optează pentru o naștere nemedicalizată.” Dr. Voicu Simedrea – cofondator Spitalul Première, șef Secție OG și Maternitate.

Nașterea blândă în cadrul maternității Regina Maria, la Spitalul Premiere

Acolo unde datele clinice sunt favorabile în acest sens, nașterea blândă este o alternativă a cărui principiu de bază este respectarea ritmului natural al travaliului și expulziei, oferind mamei și copilului tot suportul, asistență și siguranța de care au nevoie, dar reducând la minimum sau chiar eliminând complet medicația și limitând doar la esențial intervenția medicului.

Faptul că această sală de nașteri blânde se află în incinta unui spital multidisciplinar, pregătit să acționeze corespunzător în situații neprevăzute, este un avantaj enorm pentru viitorii părinți care au libertatea de a alege un scenariu ideal pentru nașterea copilului lor, dar în același timp aflându-se în permanență la câteva minute distanță de aparatură specializată și medici competenți care pot interveni în orice moment, dacă acest lucru este necesar.

La Maternitatea Spitalului Premiere, a fost creat cadrul optim pentru o naștere blândă. Asta înseamnă un spațiu care asigura intimitatea necesară, alături de partener. În încăpere lumina este difuză, pacienta are la dispoziție cadă, muzică, mingi pentru travaliu și este asistată permanent de moașă. Sentimentul de siguranță vine și din faptul ca viitoarea mamă știe că dincolo de spațiul privat, unde se bucură de liniște și intimitate, este prezent medicul obstetrician și neonatologul, pregătiți să intervină oricând este necesar.

 dmz8170

Cea mai nouă secție de neonatologie

Cei mai mici pacienți ai spitalului sunt zi de zi în mâinile neonatologilor. Unii vin pe lume cu probleme de sănătate și au nevoie de îngrijiri speciale.

În ajutorul echipei de neonatologie din cadrul Spitalului Premiere vin echipamentele performante, de ultimă generație, utilizate pentru reanimarea și monitorizarea nou-născuților, pentru tratarea cazurilor complexe, în confortul și siguranța spitalului. Copiii prematuri au nevoie de sprijin suplimentar, iar echipa de medici cu experiență este pregătită să gestioneze cazuri complexe, inclusiv nou-nascuti prematur, având la dispoziție toate dotările necesare.

„Uneori mama știe înainte de naștere că bebelușul va avea nevoie de îngrijirea unui neonatolog încă din primele minute de viață. Alteori, acest lucru poate să apară neașteptat, fie o naștere prematură, sau poate fi o problemă chiar în timpul nașterii la termen care schimbă complet planurile. Departamentul de neonatologie al Spitalului Premiere este special conceput pentru a ajuta nou-născuții prematuri sau bolnavi – prin medicii supra-specializați în tratarea cazurilor complexe, prin echipamente medicale de ultimă generație și nu în ultimul rând prin grija medicilor care își doresc ca fiecare nou-născut să ajungă sănătos în brațele mamei” Dr. Daniela Popescu – șef secție Neonatologie, medic primar Neonatologie și medic specialist Pediatrie.

 dnm2626

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/