Matei Lupu a avut de ales: secretar de stat în Ministerul Economiei sau prefect de Caraș-Severin!

explo 1000x200

Fostul primar al orașului Moldova Nouă, pesedistul Matei Lupu, a fost instalat în mod oficial în funcția de prefect al județului Caraș-Severin!

Mentorul acestuia, președintele Confederației Sindicale Meridian, Ion Popescu, a dezvăluit că Lupu a avut de ales între două funcții poate la fel de importante și de onorante. Dorit secretar de stat în Ministerul Economiei, Matei Lupu a preferat însă să fie prefectul județului, a dezvăluit Popescu.

Lupu a vorbit imediat după depunerea jurământului despre activitatea sa profesională, dar mai mult accent a pus pe viitor. I-a felicitat pe primarii cărășeni și pe deputatul Ion Mocioalcă pentru suma impresionantă atrasă în județ prin PNDL și i-a asigurat pe toți cei prezenți de prietenie și sprijin. „E o funcție care mă onorează, care mă obligă. Avem un județ deosebit, trebuie să-l dezvoltăm. Este pentru prima dată în județul Caraș-Severin când se discută despre zeci de kilometri de drum care să se refacă. Nici un minut nu mă voi abate de la lege și de la atribuțiile prefectului”, a spus prefectul Lupu.
Florența Albu rămâne în continuare în Prefectură și l-a asigurat pe noul prefect de tot sprijinul. „Am emoții ca și atunci când am depus jurământul. A fost o perioadă încărcată, am muncit foarte mult cu responsabilitate și dăruire. Nimic din ceea ce am rezolvat nu s-ar fi realizat fără sprijinul echipei. Îl cunosc de foarte mulți ani pe domnul prefect și cred că dânsul cunoaște foarte bine administrația și nu am nicio îndoială că-și va duce la îndeplinire obiectivele pe care și le-a propus. M-am simțit extrem de onorată să ocup această funcție”, au fost cuvintele fostului prefect.

Mă cunosc cu Matei Lupu de foarte mult timp. Am fost prefect apolitic când Matei Lupa era prefect PSD de Moldova Nouă, dânsul e acum prefect apolitic, eu sunt președinte PSD al Consiliului Județean Caraș-Severin. Avem în față PNDL și aș vrea ca împreună cu primăriile și serviciile deconcentrate să facem în așa fel încât acei bani să vină cât mai repede în Caraș-Severin – Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin

Cuvinte frumoase au venit și de acolo de unde Matei Lupu s-ar fi așteptat mai puțin. De la primarul Adrian Torma, cu care s-a contrat în nenumărate rânduri. „Vreau să-l felicit pentru nominalizare. Trecând peste formalisme, pentru că eu vin din lumea reală, din teren, vă spun că sunt foarte multe probleme și votul de la Moldova Nouă a spus cât de bine a funcționat Primăria. Cred că noi toți trebuie să schimbăm aceste lucruri și să avem curajul să spunem exact ce gândim. Sunt convins că împreună cu domnul prefect vom găsi soluții pentru proiectele pe PNDL și pentru problema iazului, pentru dezvoltarea turismului. Îi doresc succes domnului prefect și sper să nu uite de unde a plecat, să rezolvăm împreună toate aceste probleme”, a spus Torma.